You Are Here: Home » Pravila privatnosti

Pravila privatnosti

PRAVILA ZAŠTITE PRIVATNOSTI

 

Alternativa informacije je jako posvećen/a zaštiti vaše privatnosti i želimo doprinijeti vašem sigurnom surfanju internetom. Koristeći ovu WEB stranicu/portal Alternativa informacije, potvrđujete da se slažete s uvjetima našeg Pravila zaštite privatnosti. S obzirom da prikupljamo neke podatke o vama i od vas, smatramo da je važno da razumijete kakve sve informacije o vama prikupljamo i što s njima radimo.

Svrha ovog Pravila je da vam otkrijemo koje sve informacije o vama prikupljamo, što s njima radimo i da vas uputimo kako možete korigirati svoje postavke o razmjeni informacija, kako se možete odjaviti s našeg popisa korisničkih adresa e-pošte, kao i što sve činimo da bi zaštitili vaše osobne podatke koje nam date kroz našu interakciju na ovoj stranici. Molimo vas da pažljivo i u cijelosti pročitate ovu izjavu, kao i naše uvjete korištenja. Ako imate bilo kakvo pitanje u svezi s tim, molimo vas da nas slobodno kontaktirate na alternativainformacije@gmail.com.

Obradu osobnih podataka, kao što su ime, adresa, adresa tvrtke u kojoj radite, funkcija koju obnašate u tvrtki, adresa e-pošte ili telefonski broj nositelja podataka obrađujemo u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR)

KOJE SVE INFORMACIJE O VAMA PRIKUPLJAMO?

Vi možete posjetiti našu WEB stranicu, čitati materijale i istraživati njezin sadržaj i bez da ostavite bilo kakvu informaciju po kojoj bi vas mogli identificirati. Međutim, da  bismo vam omogućili što kvalitetnije iskustvo i uslugu, u nekim situacijama zatražit ćemo vaše dopuštenje da prikupimo određene podatke o vama koji su nužni da bi izvršili vaše zahtjeve. Drugi podaci koji se prikupljaju su automatske prirode, odnosno razmjenjuju se putem kolačića .

PODACI KOJE DAJETE DOBROVOLJNO

Dobrovoljni osobni podaci su oni koje vi unesete na određenim mjestima na našoj stranici. Najčešće je riječ o vašem imenu, adresi e-pošte, telefonskom broju, poštanskoj adresi i slično. Dobrovoljne osobne podatke nam dajete u situacijama kada nas kontaktirate radi kupnje nekog proizvoda (knjige ili ulaznice za radionicu ili seminar),  kada želite doznati neku informaciju, kada želite komentirati neki sadržaj, objavu ili autorski tekst. Vi možete i odbiti dati nam podatke o sebi u tim slučajevima, ali tada ne bismo bili u mogućnosti obaviti prodaju proizvoda, razmijeniti informaciju ili bi vaše korištenje nekih naših usluga bilo znatno otežano.

Sve osobne podatke koje nam u takvim prilikama date koristit ćemo isključivo radi zajedničke komunikacije, izvršenja nekog vašeg zahtjeva, kupovine nekog proizvoda, povremenog slanja newslettera s novostima, pravovremenog obavještenja o nadolazećim seminarima i radionicama, najave novih publikacija ili promjeni cijena, objave akcijskih smanjenja cijena nekim proizvodima, te poboljšanja kvalitete ove WEB stranice i ugodnijeg korisničkog iskustva u općenitom smislu.

OSOBNI PODATAK

Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na identificiranu osobu, odnosno osobu koja se može izravno ili neizravno identificirati (npr. ime i prezime, adresa, broj telefona, adresa elektroničke pošte i sl.) na osnovi identifikacijskog broja ili jednog ili više obilježja specifičnih za njezin fizički, psihološki, mentalni, gospodarski, kulturni ili socijalni identitet.

PODACI KOJI SE AUTOMATSKI PRIKUPLJAJU

Neki podaci se prikupljaju automatski svaki put kada dođete na ovu stranicu. Na primjer, kao i većina internetskih stranica, mi koristimo “kolačiće”. Kada vaš internetski preglednik uspostavi kontakt s našom stranicom, automatski se razmijene neke informacije, kao i prilikom pojavljivanja oglasa na našoj stranici koje vi onda vidite na svom monitoru. Pritom se automatski mogu prikupiti podaci o vašem internetskom pregledniku, vašoj IP adresi, kao i o državi u kojoj živite. Ove informacije imaju za svrhu omogućiti što kvalitetnije i brže internetsko iskustvo nas kao pružatelja usluga i vas kao korisnika. Kolačiće koristimo kako bismo pratili posjećenost naše stranice ili portala, da bi stekli uvid koji se segmenti posjećuju više, a koji manje, zatim u svrhu prikazivanja oglasa, kao i za pravilno funkcioniranje svih dijelova ove stranice. Vi možete isključiti kolačiće, ali bi to moglo utjecati na vaše online iskustvo sadržaja na ovoj stranici. Svaki put kada, prvi put dođete na našu stranicu, zatražit ćemo od vas dopuštenje da koristimo kolačiće. Upute o načinu kako isključiti kolačiće na vašem internetskom pregledniku možete pronaći ovdje.

ŠTO RADIMO S PRIKUPLJENIM PODACIMA

Podatke, bilo automatske ili one koje nam vi dobrovoljno pružite, koristimo kako bismo procijenili rad ove WEB stranice, kako bismo ispunili vaše zahtjeve, odgovorili na upite, riješili možebitne poteškoće vezane uz vaše pretraživanje sadržaja i poboljšavali izgleda i funkcionalnost stranice. Prilikom kupovine nekih naših proizvoda vi morate ostaviti osobne podatke koji nam služe kako bismo mogli odgovoriti na vašu kupnju. Primjerice, puno ime i prezime, poštansku adresu, adresu e-pošte ili broj telefona potrebujemo kako bismo vam mogli poslati proizvod na vašu kućnu adresu, zatim radi evidencije o kupnji, procjeni poslovanja i slično. Mi nećemo te podatke dijeliti ni s jednom trećom stranom, fizičkom osobom, tvrtkom ili bilo kojim drugim elektronskim ili fizičkim putem.

U KOJOJ MJERI SE RASPOLAŽE S OSOBNIM INFORMACIJAMA

Uvid u dobrovoljne osobne informacije mogu imati samo osobe koje su u funkciji rada na ovoj stranici ili portalu, odnosno njezin vlasnik i osoba postavljena od strane vlasnika u svrhu procesuiranja zahtjeva bilo kod kupovine ili razmjene informacija s korisnicima. Anonimne informacije koje se prikupljaju kolačićima mogu biti korištene od strane oglašivača, naših sponzora i partnera. Sve tvrtke, odnosno oglašivači, sponzori i partneri moraju dati svoj pristanak na naše Pravilo o privatnosti i nije im dopušteno prodavati, posuđivati ili  iznajmljivati bilo kakve informacije o vama.

Mi zadržavamo pravo upotrijebiti ili otkriti neke informacije bez prethodne obavijesti ili vašeg pristanka, i to u slijedećim slučajevima:

  • Ako to zatraže državne zakonske institucije
  • Ako se pojavi potreba za istragom uslijed prekršenog zakona
  • U slučaju  pritužbi ili optužbi nekog klijenta
  • Kako bismo zaštitili svoju imovinu, integritet naše WEB  stranice od hakerskih napada ili ako se na bilo koji način ugrozi sigurnost posjetitelja naše stranice/portala
  • Da bismo ispunili neke vaše zahtjeve

ZA IZJAVU O KORIŠTENJU KOLAČIĆA, MOLIM VAS DA KLIKNETE OVDJE

PORUKE U ELEKTRONIČKOM OBLIKU

Kada nam šaljete elektroničku poštu sa svojim osobnim podacima po kojima vas je moguće identificirati, bez obzira na to radi li se o elektroničkoj pošti s pitanjem ili komentarom, mi te podatke koristimo samo u svrhu ispunjenja vaših zahtjeva. Međutim, prijenosi podataka temeljeni na internet protoku mogu imati sigurnosne propuste, pa stopostotna zaštita ne može biti zajamčena. Ako imate kakvih bojazni za sigurnost vaših podataka, primjerice, kod ispunjavanja formi za pristup određenim funkcionalnostima internet stranice (npr. prijava na seminar, kupnja nekog proizvoda) možete potrebne osobne podatke dostaviti putem alternativnih komunikacijskih kanala (telefon, pošta, osobni posjet i slično).

VAŠA PRIVOLA

Vaše osobne podatke obrađujemo samo na temelju vaše privole. To znači da ćemo zatražiti vaše očitovanje i potvrdu da prihvaćate da osobne podatke koje ste nam dali popunjavanjem kontakt forme i korištenjem ove WEB stranice obrađujemo u svrhu određenu ovim Pravilom zaštite privatnosti. Vašu privolu zatražit ćemo prilikom popunjavanja odgovarajućeg kontakt obrasca dostupnog na ovoj WEB stranici.

NA KOJI NAČIN VI MOŽETE IMATI KONTROLU NAD SVOJIM OSOBNIM PODACIMA?

Svoju pretplatu na naše newslettere, obavijesti ili e-poštu možete prekinuti slijedeći poveznicu koja se nalazi na dnu svake obavijesti koju dobijete od nas. Mi ćemo se potruditi da u što kraćem roku poduzmemo mjere brisanja svih vaših podataka koji su nam dostupni.

VAŠ PRISTUP PODACIMA, NJIHOVA IZMJENA, NADOGRADNJA ILI BRISANJE

Vaše je pravo u svakom trenutku zatražiti brisanje podataka. Također, imate pravo u svako doba zatražiti obavijest o tome koje vaše osobne podatke spremamo u naš popis osobnih podataka registriranih korisnika, kao i zatražiti da sve ili neke osobne podatke izmijenimo ili izbrišemo. To ćete učiniti tako da pošaljete zahtjev na našu adresu e-pošte alternativainformacije@gmail.com.

Ukoliko smatrate ili sumnjate da su vaši podaci na bilo koji način ugroženi, uložit ćemo razumne napore da potvrdimo vaš identitet i spriječimo neautoriziranu obradu vaših osobnih podataka.

OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI

Iako poduzimamo SVE dostupne tehničke, organizacijske i kadrovske mjere zaštite osobnih podataka od slučajne ili namjerne zlouporabe, uništenja, gubitka, neovlaštene promjene ili dostupa, ne možemo jamčiti da neki od osobnih podataka koje prikupljamo neće nikada biti slučajno otkriveni, suprotno odredbama ovih Pravila zaštite privatnosti. Do najveće mjere dopuštene zakonom isključujemo odgovornost za štetu nanesenu korisnicima ili trećim osobama slučajnim otkrivanjem osobnih podataka.

SIGURNOST PODATAKA

Radi sigurnosti podataka na našoj stranici/portalu Alternativa informacije te kako bismo osigurali da sadržaj, funkcionalnost i usluge budu pristupačni svim korisnicima, naš računalni sustav koristi programe koji prate posjetu na mreži te prepoznaje neovlaštene pokušaje otpreme ili izmjene podataka, kao i one koji bi mogli prouzročiti štetu na neki drugi način. Neovlašteni pokušaji otpreme ili izmjene podataka na ovoj stranici/portalu Alternativa indormacije strogo su zabranjeni.

VAŠE PRAVO DA BUDETE ZABORAVLJENI

Od nas možete u svakom trenutku zatražiti da vas uklonimo s popisa korisničkih adresa e-pošte, da izbrišemo sve podatke koji su nam o vama dostupni, i to zahtjevom na ovu adresu e-pošte: alternativainformacije@gmail.com. Također, na dnu svake WEB stranice, kao i e-poruke ili newslettera nalazi se poveznica s odjavom preko koje možete prekinuti pretplatu. To će nas potaknuti na uklanjanje svih podataka koje imamo o vama.

DRUGE WEB STRANICE

Unutar ove stranice/portala Alternativa informacije nalaze se poveznice prema drugim WEB stranicama. Ova Pravila zaštite privatnosti se odnose samo za ovu WEB stranicu. Stoga, kad se poveznicom prebacite na drugu WEB stranicu, molimo vas da pročitate njihova Pravila privatnosti i Pravilo o korištenju kolačića.

UVJETI KORIŠTENJA, OBAVIJESTI I NAKNADNA REVIZIJA

Svaka vaša posjeta naše WEB stranice/portala podliježe ovom Pravilu zaštite privatnosti, kao i Pravilu o korištenju kolačića. Ako imate nekih nedoumica, sumnji ili vas jednostavno zanima nešto više, molim vas da nas kontaktirate putem ove adrese:  centar.izvrsnosti@gmail.com, na što ćemo odgovoriti u što kraćem roku. Kako se bude mijenjala struktura našeg poslovanja, način oglašavanja, kontaktiranje s korisnicima ili iz bilo kojeg razloga dođe do neke izmjene načina na koji prikupljamo vaše podatke, mijenjat će se i ovo Pravilo zaštite privatnosti, kao i Uvjeti korištenja. Možda vas periodično obavijestimo o takvim promjenama i to putem e-pošte, osim ako nas prethodno ne obavijestite o neprihvaćanju takvih poruka. Trenutna Pravila zaštite privatnosti vrijede za sve usluge, informacije i prakse koje koristimo na ovoj stranici. Mi nećemo ni na koji način mijenjati našu praksu i način zaštite vaših osobnih podataka bez da prethodno zatražimo vašu privolu.

PROMJENE NAŠIH PRAVILA ZAŠTITE PRIVATNOSTI

Povremeno ćemo nadograđivati ova Pravila, ovisno o tome kako se bude javljala potreba, a sve u cilju što kvalitetnije zaštite naših korisnika. Preporučujemo da povremeno provjerite ova Pravila kako biste se uvjerili da je sve u skladu s vašim očekivanjima i da je vaš boravak na našoj WEB stranici siguran.  Za sve eventualne izmjene obavijestit ćemo vas putem e-pošte, osim ako ste izričito zabranili primanje takvog sadržaja. Pravila zaštite privatnosti primjenjuju se do raskida istih od vaše ili naše strane. Vaš raskid moguć je u bilo kojem trenutku, a odnosi se na prestanak korištenja ovih stranica i poništenje svih vaših osobnih podataka.

 

Izjava o odricanju odgovornosti

Izjava o odricanju odgovornosti

Web stranica Alternativainformacije.com održava ove stranice s ciljem omogućavanja pristupa javnosti informacijama
koje na ovim stranicama nastoji održavati pravovremenim i točnim. Sve informacije date su u najboljoj namjeri na vaše razmatranje i uvid. Svaka pogreška ili netočnost na koju nam se skrene pozornost bit će ispravljena.

Alternativainformacije.com ne može preuzeti nikakvu odgovornost za sadržaje objavljene na ovim stranicama. Objavljeni sadržaj:

  • je informacija općenite prirode koja se ne odnosi na specifične okolnosti bilo koje pojedinačne fizičke ili pravne osobe;
  • nije nužno potpun, sveobuhvatan, točan ili pravovremen;
  • može biti povezan s vanjskim stranicama nad kojima  nema nikakvog utjecaja i za čije sadržaje ne može preuzeti odgovornost;
  • ne predstavlja lječnički, medicinski, pravni  niti drugi osobni stručni savjet te se ne može smatrati dovoljnim temeljem za donošenje  medicinskih, osobnih, financijskih ili poslovnih odluka (za specifičan savjet obratite se za to kvalificiranim osobama)

Želja nam je što je moguće više umanjiti mogućnost  pogrešaka. Ipak, neki podaci ili informacije na našim stranicama mogu biti načinjeni ili oblikovani u datotekama ili u prikazima i mogu sadržavati pogreške, te iz tog razloga ne možemo jamčiti i preuzeti odgovornost za poteškoće do kojih bi došlo korištenjem ovih stranica ili s njima povezanih stranica. U slučaju neshvaćanja, pogrešnog razumijevanja ili zlouporabe danih informacija, web stranica Alternativainformacije.com nije odgovorna za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu, uključujući i eventualno narušavanje zdravlja.

Autorska prava

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava.

Ukoliko naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorka prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na alternativainformacije@gmail.com kako bismo materijal, ukoliko je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s Portala.

Slobodni ste koristiti sve autorske tekstove našeg Portala. Molimo da nas navedete kao izvor, i stavite link.

Svi tekstovi su pisani, prevođeni i objavljivani u svrhu bolje kvalitete života kako pojedinca tako i društva u cijelosti. Zahvalni smo ako naše tekstove smatrate vrijednima dijeljenja.