Nedjelatna poljoprivreda – najneobičniji način uzgoja hrane Reviewed by admin on .   Je li moguće uzgajati hranu bez prekopavanja, gnojenja, plijevljenja, zalijevanja i upotrebe bilo kakvih kemijskih sredstava? Masanobu Fukuoka razvio je   Je li moguće uzgajati hranu bez prekopavanja, gnojenja, plijevljenja, zalijevanja i upotrebe bilo kakvih kemijskih sredstava? Masanobu Fukuoka razvio je Rating: 0
You Are Here: Home » Događanja » Nedjelatna poljoprivreda – najneobičniji način uzgoja hrane

Nedjelatna poljoprivreda – najneobičniji način uzgoja hrane

 

Je li moguće uzgajati hranu bez prekopavanja, gnojenja, plijevljenja, zalijevanja i upotrebe bilo kakvih kemijskih sredstava?

Masanobu Fukuoka razvio je tzv. “NEDJELATNU POLJOPRIVREDU”, uzgoj u skladu s prirodom i njenim zakonitostima, tehnikom sjetve „seedballs“-a: sjemenja omotanog u kuglicu gline te primjenom drugih tehnika sukladnih procesima u prirodi.

Učenik Fukuoke, čovjek koji je radio uz njega i nastavio njegovo učenje je Panos Manikis. On je cijeli svoj život posvetio primjeni Prirodnog poljodjelstva (Natural Farming) a na sjeveru Grčke posjeduje takvo imanje,  a financira se prodajom plodova sa svog imanja.

Panos Manikis dolazi u Hrvatsku gdje će održati petkom javno predavanje, a subotom i nedjeljom vikend radionice:

Rijeka 20-22.09.,

Split 27-29.09.,

Zagreb predavanje 04.10., radionica 5-6.10. u mjestu Zagorska Sela pored Kumrovca.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u Splitu ili Zagrebu/Zagorju, ispunite prijavnicu (PRIJAVA) i upišite u napomenu mjesto sudjelovanja. Naknadno ćete dobiti detaljne upute.

Filmovi o Panosu

UVOD U PRIRODNO POLJODJELSTVO
https://permies.com/t/59647/Panos-Manikis-Masanobu-fukuoka-student
https://www.youtube.com/watch?v=ekfrNVUNPL8

http://natural-farming.org/en/

Leave a Comment