TEDx konferencija u Splitu – dogadjaj na kojem govore oni cije su ideje vrijedne sirenja!

U vrijeme kada je edukacija jedina karta za napredak, gotovo svi su bar nekoliko puta pogledali video s omiljenim govornikom ili temom, u prepoznatljivom ambijentu s crvenim tepihom i logom.

Radi se o TEDx konferenciji, koja ce se napokon odrzati i u Splitu, 25.05., u prelijepom prostoru MEDİLS-a, Mestrovicevo setaliste 45, od 14.00 do 19.00 sati.

Na svjetskoj razini, na TED-u su pričali i Al GoreBill Gates, Stephan Hawking, Bill ClintonBono i papa Franjo.

TED okuplja one koji imaju ideje, angazirani su na poboljsanju svijeta i od kojih se moze mnogo nauciti. Govori traju do 18 minuta, uzbudljivi su i zanimljivi. Moto konferencije je Ideje vrijedne sirenja.

TEDx je s druge strane samostalno organiziran događaj na lokalnoj razini. Organiziraju ga volonteri, i potpuno je neprofitan, realizira se uz pomoć sponzora i partnera. Svaki TEDx ima svog nositelja licence koji djeluje po strogim TEDx pravilima.

Pozivamo vas da dodjete na TEDxSplit

Govornici su:

Dr Miroslav Radman, znanstvenik,

Alen Jerkunica, osnivac Aspire,

Mejrema Reuter, akademska umjetnica,

Lidija Lijic, sportasica, Guinnessova rekorderka,

Natali Saric, autorica,

Hari Zlodre, dirigent HNK,

Zana Marendic Bucevic, operna pjevacica.

Koncept konferencije je nakon nekoliko govornika slijedi duza pauza. Pauze su izuzetno vazne jer tijekom njih svi mogu pristupiti govornicima, razgovarati s njima i pitati sto zele. Taj osobni kontakt je dodatna vrijednost konferencije.

U pauzama je osiguran mali catering i osvjezenje.

Prema TEDx-ovim pravilima, broj sudionika konferencije je ogranicen pa u slobodnoj prodaji ima 50 karata. Cijena ulaznice je 250 kn, pred konferenciju 450 kn.

Prijave na: centar.izvrsnosti@gmail.com