Ovo je najučinkovitiji način da prevladate sramežljvost i strah od javnog govora! Reviewed by admin on . "George Bernard Shaw mi je ispričao je kako je, dok je bio mlad i željan da prevlada svoju sramežljivost i strah od javnog govora, posjetio svaki mogući događaj "George Bernard Shaw mi je ispričao je kako je, dok je bio mlad i željan da prevlada svoju sramežljivost i strah od javnog govora, posjetio svaki mogući događaj Rating: 0
You Are Here: Home » Život » Posao i financije » Ovo je najučinkovitiji način da prevladate sramežljvost i strah od javnog govora!

Ovo je najučinkovitiji način da prevladate sramežljvost i strah od javnog govora!

“George Bernard Shaw mi je ispričao je kako je, dok je bio mlad i željan da prevlada svoju sramežljivost i strah od javnog govora, posjetio svaki mogući događaj u Londonu u kojemu se događala neka javna rasprava.

Uvijek bi podizao ruku u želji da sudjeluje u debati. Jako ga je uzbuđivala ideja socijalizma te je čak dvanaest godina gotovo svake druge večeri na ulici pričao o toj temi i o njoj debatirao s prolaznicima. Obraćao se i publici u dvoranama i crkvama širom Engleske i Škotske. Tako je ovaj mladić, nekoć jako sramežljiv, toliko da se ustručavao pozvoniti svojim prijateljima na vrata, sebe pretvorio u jednog od najboljeg govornika i sudionika u raspravama svoga doba.

Dakle, poslušajte njegov savjet: govorite u svakoj prilici! Zainteresirajte se za aktivnosti svoje zajednice, susjedstva, grada, tvrtki ili klubova. Postanite aktivni u javnim raspravama gdje god je to moguće.”

-Dale Carnegie

iz knjige “Tečaj o učinkovitoj komunikaciji, osobnom razvoju i umijeću stjecanja prijatelja i naklonosti ljudi”,
knjiga ce po prvi put biti izdana u Hrvatskoj ovo ljeto

Leave a Comment