Smijeh kao lijek Reviewed by admin on . Smijeh je važan antidot za depresiju. Mnoga istraživanja su pokazala da ako stalno gledate humorističke filmove proizvest ćete drukčiju kemiju tijela nego što j Smijeh je važan antidot za depresiju. Mnoga istraživanja su pokazala da ako stalno gledate humorističke filmove proizvest ćete drukčiju kemiju tijela nego što j Rating: 0
You Are Here: Home » Iscjeljivanje » PSIHOLOGIJA » Smijeh kao lijek

Smijeh kao lijek

Smijeh je važan antidot za depresiju. Mnoga istraživanja su pokazala da ako stalno gledate humorističke filmove proizvest ćete drukčiju kemiju tijela nego što je proizvodi depresivno stanje. Smijeh oslobađa endorfin i umanjuje hormone stresa u krvotoku te ima vrlo pozitivan učinak na naše tijelo.

Norman Cousins napisao je knjigu Anatomy of an Illness u kojoj opisuje kako je u videoteci iznajmljivao humorističke filmove dok je bio jako bolestan od karcinoma i često ih gledao. Terapija smijehom odigrala je esencijalnu ulogu u njegovu izlječenju.

Promjenom načina razmišljanja možete ojačati svoj imunološki sustav i potaknuti lučenje hormona sreće. U dječjoj bolnici Rainbow, u američkom gradu Clevelandu, napravljen je eksperiment u kom su djeca gledala lutkarsku predstavu u kojoj se lutak virus borio s lutkom policajcem, koji ga je u konačnici pobijedio. Nakon što se predstava završila djeca su zatvorila oči i zamišljala kako se cijela vojska lutaka policajaca bori s njihovim vlastitim virusima. Liječnici su potom uzeli uzorke njihove pljuvačke i analizirali ih. Pokazalo se da je njihov imunološki sustav reagirao kao da se doista borio s infekcijom i kreirao je proteine kako bi je pobijedio.

Marisa Peer – “Ultimate Confidence”, uskoro u prodaji, u izdanju Centra za osobnu izvrsnost

Leave a Comment