Anita Moorjani: Što ako su svi naši ciljevi pogrešan put do onoga što tražimo? Reviewed by admin on .   Mi razmišljamo na način da „vrijeme prolazi“, no u mom iskustvu blizu smrti pokazalo se da vrijeme naprosto jest, a mi se krećemo kroz njega. To ne znači   Mi razmišljamo na način da „vrijeme prolazi“, no u mom iskustvu blizu smrti pokazalo se da vrijeme naprosto jest, a mi se krećemo kroz njega. To ne znači Rating: 0
You Are Here: Home » Eventi » Anita Moorjani » Anita Moorjani: Što ako su svi naši ciljevi pogrešan put do onoga što tražimo?

Anita Moorjani: Što ako su svi naši ciljevi pogrešan put do onoga što tražimo?

 

Mi razmišljamo na način da „vrijeme prolazi“, no u mom iskustvu blizu smrti pokazalo se da vrijeme naprosto jest, a mi se krećemo kroz njega. To ne znači samo da različite točke u vremenu postoje istovremeno, nego i da u tom drugom svijetu možemo ići brže, sporije ili čak unatrag ili postrance. U fizičkom postojanju, međutim, naši nas osjetilni organi ograničavaju. Naše oči upijaju samo ono što vide u jednom trenutku; naše uši čuju na sličan način.

.

Um može postojati samo u jednom trenutku, a potom objedinjuje pojedinačne trenutke i formira linearnu progresiju. No kad se „izlijemo“ iz svog tijela, prelazimo preko vremena i prostora sviješću – ne vidom, sluhom, dodirom, okusom i mirisom. Mi smo u tom trenutku čista svjesnost. 

.

No nakon mog iskustva blizu smrti osjećam se drukčije. Iako znam da ću nastaviti živjeti i nakon ove razine te se više ne bojim fizičke smrti, izgubila sam želju da budem igdje drugdje osim na mjestu na kojemu sam sad. Zanimljivo, postala sam uzemljenija, fokusirana na činjenicu da se savršenstvo života manifestira u ovom trenutku, umjesto da to očekujem na drugom svijetu.

.

To je prvenstveno zato što koncept reinkarnacije, u svojoj kontroverznoj formi koja podrazumijeva progresiju života koji se nižu jedan za drugim, nije podržan mojim iskustvom blizu smrti. Uočila sam da se vrijeme kreće na linearan način samo onda kad koristimo filtar sačinjen od našeg fizičkog tijela i uma. Jednom, kad više nismo ograničeni našim zemaljskim osjetilima, svi trenuci postoje istovremeno. Zaključila sam da je koncept reinkarnacije zapravo samo interpretacija, način na koji naš intelekt može razumjeti egzistenciju koja se odvija u isto vrijeme. 

 .

Zbog toga vjerujem da, kad netko doživi obris onoga što se ranije interpretiralo kao „prošli životi“, on zapravo ostvaruje kontakt s paralelnim ili simultanim egzistencijama jer cjelokupno vrijeme postoji odjednom. I zato što smo svi povezani, moguće je doživjeti stanja svijesti u kojima obrisi tuđe stvarnosti prodiru u naš sadašnji trenutak, ulazeći u naše polje svijesti kao da su sjećanja.

.

Zbog moje nove perspektive, počela sam se pitati o našem fokusu i svrsi života u slučaju ako reinkarnacija i samo vrijeme ne postoje na način u koji mnogi vjeruju. Što ako su svi naši ciljevi pogrešan put do onoga što tražimo? Što ako su raj ili nirvana ovdje u fizičkom postojanju, a ne negdje tamo?

.

Kada vas drugi na bilo koji način vrijeđaju, shvatite da su njihovi postupci direktne projekcije njihova vlastitog stanja boli i izgubljenosti. Isto tako, otvorite li srce za samilost prema njima u njihovoj boli (što ni u kojem slučaju ne znači odobravanje njihova ponašanja), to koristi izravno vama.

.

Kad god osjećate kako vam drugi otežavaju život, zamislite kakav uvid ili vještina su vam potrebni da biste se na najbolji mogući način izborili s tom situacijom. Potom uvidite kako je to što vam je potrebno već negdje tu, nadohvat ruke, jer vas inače Univerzum ne bi dovodio u takvu situaciju. Vidite to što se događa kao priliku za napredovanje, a ne kao nepodnošljivi teret, pa će vam brže doći ono što vam je potrebno.

.

Znam da sam dovoljno dobra baš takva kakva sam i da nema potrebe da dokazujem svoju vrijednost kada:

.

  • Mogu ostati pribrana i usredotočena kada me drugi pokušavaju isprovocirati i izazvati neku moju reakciju (ili kada se ponašaju na način koji bi nekad kod mene izazvao jaku emocionalnu reakciju).
  • Ne određujem vlastitu vrijednost na osnovi izvanjskih čimbenika kao što su izgled ili postignuća.
  • Manje razmišljam o tome što zaslužujem, a više o tome tko sam – čista ljubav i čista svijest.
  • Bez obzira na to što ljudi mislili ili govorili jedni o drugima, svi smo mi vrijedni bezuvjetne ljubavi samo zato što smo to što jesmo i ne moramo tu ljubav ničim zaslužiti – pravo na bezuvjetnu ljubav stječemo samim rođenjem.
  • U drugom carstvu, svatko od nas ističe se kao predivna, veličanstvena i moćna tvorevina Univerzuma – jedinstvena, posebna i uvažena u svakom smislu.
  • Bez obzira na to što mi govorili ili činili (pa čak i da je istina da nas nitko na svijetu ne voli), Univerzum će uvijek njegovati duboku, trajnu ljubav prema svakome tko je ikada rođen – uostalom, svi smo povezani, svi smo dio cjeline.

Leave a Comment