ZAGREB: AUTOGENI TRENING I MEDITACIJA ZA ZEMLJU – ULAZ SLOBODAN Reviewed by admin on .   AUTOGENI TRENING I MEDITACIJA ZA ZEMLJU – ULAZ SLOBODAN 28.11.2018. – Europski dom – Jurišićeva 1/1 - Zagreb Čuli ste za autogeni trening ali ga još uvij   AUTOGENI TRENING I MEDITACIJA ZA ZEMLJU – ULAZ SLOBODAN 28.11.2018. – Europski dom – Jurišićeva 1/1 - Zagreb Čuli ste za autogeni trening ali ga još uvij Rating: 0
You Are Here: Home » Događanja » ZAGREB: AUTOGENI TRENING I MEDITACIJA ZA ZEMLJU – ULAZ SLOBODAN

ZAGREB: AUTOGENI TRENING I MEDITACIJA ZA ZEMLJU – ULAZ SLOBODAN

 

AUTOGENI TRENING I MEDITACIJA ZA ZEMLJU – ULAZ SLOBODAN
28.11.2018. – Europski dom – Jurišićeva 1/1 – Zagreb

Čuli ste za autogeni trening ali ga još uvijek niste isprobali? Znate li da je ova tehnika vizualizacije i mentalnih vježbi medicinski priznata? Dokazan je učinak na smanjenje razine stresa, alergija, problema sa spavanjem, oboljenja srca i krvnih žila te psihosomatskih bolesti.

Osobe koje redovito prakticiraju autogeni trening bolje se nose sa životnim izazovima, osjećaju se opuštenije u zahtjevnim situacijama te aktiviraju samoiscjeljujuće procese u tijelu.

Ovu tehniku utemeljio je njemački psihijatar i psihoanalitičar Johannes Heinrich Schultz 1928. godine te osmislio 6 osnovnih vježbi autogenog treninga koje se primjenjuju i dan danas. Tehniku može primjenjivati bilo tko i bilo kada. Koristi se u sportu, obrazovanju, industriji i medicini, a NASA ju koristi za pripremu i obuku astronauta. Primjena nema kontraindikacija pod uvjetom da se kod sugestija koriste isključivo pozitivne poruke.

Sama tehnika je vrlo jednostavna no iziskuje disciplinu. Iako ste vjerojatno našli mnoge opise na internetu i u knjigama kako ju izvesti, jednostavnije je prvo početi uz vođenje učitelja koji će vam glasovnim instrukcijama pomoći da uđete u stanje opuštenosti. Zato nam se pridružite na besplatnom predstavljanju ove odlične tehnike.

Nakon autogenog treninga slijedi kratka pauza i nastavljamo s Meditacijom za Zemlju tijekom koje podižemo osobnu energiju s namjerom da pomognemo našoj planeti i njenim stanovnicima u čišćenju od negativnih utjecaja. Kroz vizualizaciju povezat ćete se s  pet elemenata, naučiti primati i davati energiju, te otputovati u prostranstva naše planete.

Meditacija se održava 28. studenog 2018. u Europskom domu, Jurišićeva 1/1 u Zagrebu s početkom u 18:00h. Ulaz je slobodan i prijave nisu potrebne.

Organizator: Klub RDD, Martićeva 70, Zagreb

Leave a Comment