Duhovni razlozi za rad na sebi

Duhovni razlozi za rad na sebiStara duhovna tradicija kaže da se trebamo sjediniti s univerzumom. Naravno, kroz meditaciju ili drugu duhovnu tehniku se širi naša svijest i mi se postepeno sjedinjujemo s univerzumom, sjedinjujemo se s božanskom iskrom koja gori u našem srcu.

Sveti spisi nam kažu da je Bog nas otac, a da smo mi jedni drugima braća i sestre. Ovo odgovara istini… meditacijom postepeno postajemo ovoga svjesni, sjedinjujemo se s božanskim u sebi, a ostala bića prepoznajemo kao braću i sestre, svi imamo istu božansku iskru koja gori u našim srcima.

Rad na samom sebi znači operativno baratanje pozitivnom energijom, rad s čakrama. To bi prizemljeno rekli da radom na sebi radimo na svom tjelesnom, duševnom i duhovnom zdravlju.
Radom na samom sebi budimo i razvijamo svoja unutarnja osjetila, da naša percepcija bude pročišćena, da vidimo i shvaćamo stvari onakvima kakve zaista jesu, a ne onakvima kako nam izgledaju vanjskim osjetilima.

Radom na samom sebi se učimo voljeti i poštivati svaki oblik zivota, svaku osobu.
Rad na samom sebi znači pročišćavanje, ozdravljenje i transformaciju naših međuljudskih odnosa koji su vrlo često nečisti, bolesni i prizemni.
Rad na samom sebi znači razvijanje svih naših sposobnosti, fizičkih, emocionalnih, mentalnih i duhovnih.

Rad na samom sebi treba biti svakodnevan i sistematski, inače od toga nema velike koristi, inače je to, da prostite, preseravanje i iluzija.
Rad na samom sebi znači osvješćivanje dubina samog sebe, svih elemenata i razina, do točke sjedinjenja s univerzumom… sve ono što postoji u univerzumu postoji i u nama, sve ono što postoji u nama postoji i u univerzumu.

Rad na samom sebi znači i moralno pročišćenje, sve bolje intuitivno razumijemo što je etički ispravno, a što nije.
Rad na samom sebi u nama budi uspavane snage, snage koje su nezamislive prizemnom čovjeku.
Radom na samom sebi se oslobađamo svojih ograničenja i drugih okova, postajemo slobodna bića, kakvi smo i kreirani.
Puno vas ističe i to da rad na samom sebi znači i rast u bezuvjetnoj ljubavi.

Radom na samom sebi dovodimo pod kontrolu svoje emocije, one su čest uzrok naših problema u životu, dosta negativnosti u svoj život upravo i privlačimo neadekvatnim emocijama.
Rad na samom sebi znači budenje intuitivnog znanja u sebi. Ovo neka sedam puta pročitaju oni članovi koji previše stavljaju fokus na ljubav, a zanemaruju ostalo. Trebaju nam ljubav i mudrost podjednako, obje ove kvalitete su podjednako bitne… ljubav bez mudrosti je blesava, mudrost bez ljubavi može dovesti do zloupotrebe znanja.

Rad na samom sebi znači intuitivno svaki dan osluškivati što nam nebo poručuje za taj dan i odraditi svaku dnevnu zadaću koju nebo pred nas stavi.
Mnogi od vas ističu važnost opraštanja. Naravno, i ja tako mislim, duhovnim napretkom olakšavamo sebi proces opraštanja. Ali, opraštanje treba biti stvarno, opraštanje ne može biti na način da napravimo nasilje nad samim sobom potiskivanjem nekih sadržaja. Oprostiti se ne mora, oprostiti se može i treba postepeno rasti u ovome.

Radom na samom sebi ubrzavamo svoju karmu, kako pozitivnu, tako i negativnu. Ali, to trebamo odraditi , pa je bolje to odraditi što prije.
Rad na samom sebi znači učenje. Trebamo biti otvoreni prema novim znanjima i iskustvima, poput djeteta.
Radom na samom sebi se učimo živjeti u sadašnjem trenutku, on jedini realno postoji.
Evo, ja sam nabrojao puno toga. Nadam se da se i vi prepoznajete u ovome što sam nabrojao.

-Leonard Martinović

Preuzeto s FB grupe Spiritualna transformacija