Daj sebi slobodu da budeš baš onakav kakav jesi Reviewed by admin on . Ja sam psihijatar, pa mislim da je glavno, dati sebi slobodu da budeš onakav kakav si. ​I ne dopustiš nikome da ti govori da bi bilo bolje da si drugačiji. Da b Ja sam psihijatar, pa mislim da je glavno, dati sebi slobodu da budeš onakav kakav si. ​I ne dopustiš nikome da ti govori da bi bilo bolje da si drugačiji. Da b Rating: 0

Daj sebi slobodu da budeš baš onakav kakav jesi

sloboda

Ja sam psihijatar, pa mislim da je glavno, dati sebi slobodu da budeš onakav kakav si.

​I ne dopustiš nikome da ti govori da bi bilo bolje da si drugačiji. Da braniš svoje pravo da budeš svoj. A onda ćeš s vremenom shvatiti da to nije u redu – tako treba da bude.

Kako to postići?

​Treba dati dozvolu sebi da budeš tamo gdje želiš biti, a zatim da se potrudiš da sjedneš tamo gdje ti je udobno. Dozvolu da misliš o čemu misliš, a da ne misliš kako bi drugi mislio da je na tvom mjestu. Govoriš, ako želiš i šutiš ako ti ništa ne pada na pamet.

To je tvoje pravo: daj sebi dozvolu. Dozvolu da osjećaš ono što osjećaš, i u trenutku kada je to potrebno. I ne osjećaš šta bi drugi osjećao na tvom mjestu, i prestaneš osjećati šta okruženje očekuje.

Treba dati sebi dozvolu da preuzmeš rizik, na koji si odlučio, tada i samo tada za poslijedice ćeš plaćati ti. Da ti nitko ne govori da ne smiješ toliko riskirati – nisi nikoga uključio u svoje djelo, to je tvoja odluka.

I posljednje što je vrlo važno. Treba sebi dati dozvolu da se ide kroz život, tražeći ono što želiš, umjesto da čekaš da ti drugi daju to.

-Jorge Bucay

Leave a Comment

%d bloggers like this: