Daj sebi slobodu da budeš baš onakav kakav jesi Reviewed by admin on . Ja sam psihijatar, pa mislim da je glavno, dati sebi slobodu da budeš onakav kakav si. ​I ne dopustiš nikome da ti govori da bi bilo bolje da si drugačiji. Da b Ja sam psihijatar, pa mislim da je glavno, dati sebi slobodu da budeš onakav kakav si. ​I ne dopustiš nikome da ti govori da bi bilo bolje da si drugačiji. Da b Rating: 0
You Are Here: Home » Iscjeljivanje » Iscjeljivanje općenito » Daj sebi slobodu da budeš baš onakav kakav jesi

Daj sebi slobodu da budeš baš onakav kakav jesi

sloboda

Ja sam psihijatar, pa mislim da je glavno, dati sebi slobodu da budeš onakav kakav si.

​I ne dopustiš nikome da ti govori da bi bilo bolje da si drugačiji. Da braniš svoje pravo da budeš svoj. A onda ćeš s vremenom shvatiti da to nije u redu – tako treba da bude.

Kako to postići?

​Treba dati dozvolu sebi da budeš tamo gdje želiš biti, a zatim da se potrudiš da sjedneš tamo gdje ti je udobno. Dozvolu da misliš o čemu misliš, a da ne misliš kako bi drugi mislio da je na tvom mjestu. Govoriš, ako želiš i šutiš ako ti ništa ne pada na pamet.

To je tvoje pravo: daj sebi dozvolu. Dozvolu da osjećaš ono što osjećaš, i u trenutku kada je to potrebno. I ne osjećaš šta bi drugi osjećao na tvom mjestu, i prestaneš osjećati šta okruženje očekuje.

Treba dati sebi dozvolu da preuzmeš rizik, na koji si odlučio, tada i samo tada za poslijedice ćeš plaćati ti. Da ti nitko ne govori da ne smiješ toliko riskirati – nisi nikoga uključio u svoje djelo, to je tvoja odluka.

I posljednje što je vrlo važno. Treba sebi dati dozvolu da se ide kroz život, tražeći ono što želiš, umjesto da čekaš da ti drugi daju to.

-Jorge Bucay

Leave a Comment