Ako budete imali sreće…. Reviewed by admin on . 1. Ako budete imali sreće, ostat ćete sami. Sasvim sami, kada nikoga ne bude blizu morat ćete da se oslanjate na zemlju i na sebe. 2. Ako budete imali sreće i b 1. Ako budete imali sreće, ostat ćete sami. Sasvim sami, kada nikoga ne bude blizu morat ćete da se oslanjate na zemlju i na sebe. 2. Ako budete imali sreće i b Rating: 0
You Are Here: Home » Duhovnost » Duhovnost općenito » Ako budete imali sreće….

Ako budete imali sreće….

1. Ako budete imali sreće, ostat ćete sami. Sasvim sami, kada nikoga ne bude blizu morat ćete da se oslanjate na zemlju i na sebe.

2. Ako budete imali sreće i bude pravo vrijeme, život će udariti po vama, kako bi vas razbio kao orah i dobio jezgro.

3. Ako budete imali sreće i bude pravo vrijeme, bit će vam bolno. Toliko bolno da će vas ta bol primorati skoro da umrete, a potom će vam pomoći da se iznutra preporodite.

4. Ako budete imali sreće vi ćete plakati. I te suze bit će nemoguće zadržati. I preko njih će doći oslobađanje, a potom i pravi život.

5. Ako budete imali sreće, bit ćete ranjivi. I nikako nećete moći to sakriti. I tada ćete shvatiti tko je uz vas, a tko nije.

6. Ako budete imali sreće nećete znati odgovore na pitanja. I tada ćete morati da ih pronađete samostalno.

7. Ako budete imali sreće, razočarat ćete se u ljude, ideje, učitelje i dobre magove. I preživjevši to, moći ćete da sagledate realni svijet.

8. Ako budete imali sreće i bude pravo vrijeme, nećete imati koga da pitate za savjet. Baš nikoga. I morat ćete da pronađete unutarnji kompas.

9. Ako budete imali sreće i bude pravo vrijeme, bit će vam neizdrživo, toliko da ćete morati da učinite nešto s tim, ili da se jednostavno opustite i dozvolite svijetu da učini nešto s vama.

10. Ako budete imali sreće izgubit ćete, bit ćete prevareni, izdani i skoro slomljeni. I to “skoro” urezat će na licu bore mudrosti. I iskustvo će ostati s vama do kraja života.

11. Ako budete imali sreće ostat ćete bez novca. I morat ćete da stupite u realne odnose s ljudima, s kojima ste ranije mogli da budete samo ako platite.

12. Ako budete imali sreće steći ćete puno novca, osjetit ćete dubinu očaja, kada se razbije iluzija da je sreća u njemu.

13. Ako budete imali sreće daleko od toga da će vas svi voljeti. I bit će potrebno da izgradite unutarnji sistem vrijednosti. A želja da se svima svidite napustit će vas.

14. Ako budete imali sreće netko blizak će se okrenuti od vas. I vi ćete spoznati cijenu trenutka sreće.

15. Ako budete imali sreće suočićete se sa voljenima, licem u lice. I biće dve istine. Njihova i vaša. I osetićete odjek prostora između različitih vasiona, koje se jedva dodiruju.

16. Ako budete imali sreće, moći ćete da izdržite sve ovo. I naći ćete način da transformirate sebe. Doživjet ćete tu unutarnju alhemiju, koja od bola stvara ljepotu. Od bijesa smirenje. Od straha ostvarenje. A od radosti inspiraciju. Krivicu i stid čisti iz duše kao što čistač mete staro smeće. A ožiljke preobražava u izlaze.

Aglaja Datesidze

Beleške sa psihoterapije

Leave a Comment

%d bloggers like this: