Počnite odmah: Ljetno čišćenje bubrega Reviewed by admin on . Idealno vrijeme za čišćenje bubrega je upravo sada, ljeti! Čišćenje misli, čišćenje pluća… što još? Bubrezi! Zvuči nemoguće? Ne, jer bez obzira što tijelo posje Idealno vrijeme za čišćenje bubrega je upravo sada, ljeti! Čišćenje misli, čišćenje pluća… što još? Bubrezi! Zvuči nemoguće? Ne, jer bez obzira što tijelo posje Rating: 0
You Are Here: Home » Zdravlje » Prehrana » Načini prehrane » Počnite odmah: Ljetno čišćenje bubrega

Počnite odmah: Ljetno čišćenje bubrega

Idealno vrijeme za čišćenje bubrega je upravo sada, ljeti!

Čišćenje misli, čišćenje pluća… što još? Bubrezi! Zvuči nemoguće?

Ne, jer bez obzira što tijelo posjeduje prirodne mehanizme za čišćenje bubrega i bez obzira što ćete ispijanjem dovoljno vode ili sokova pomoći svojim bubrezima, ipak je povremeno potrebna pomoć.

Recimo, ljeto je na vrhuncu i to je vrijeme za – lubenice. Ili za limunade. S jedne strane ugoda rashlađivanja, ali istodobno i izravna pomoć čišćenju bubrega. Isti učinak postići ćete i sokom od kelja, peršina, jabuke… ili pak sokom od maslačka s limunom. Sok od brokule također je preporučljiv, odlična je okusa.

Ako pak više volite crvene sokove, tada će vaš izbor biti cikla. Ne samo da čisti bubrege, već obnavlja i crvena krvna zrnca. Uz dodatak mrkve, a po želji i krastavac, eto vam soka koji je istodobno i hranjiv i osvježavajući, pritomu pomažući bubrezima, spriječavajući pojavu kamenca.

Zapravo, vrlo jednostavno: jedna cikla, tri – četiri mrkve, možda po želji jedan krastavac, naravno, i sve u sokovnik. Možete i ovdje dodati đumbir, pojačat će učinak. Učinak će postići i druge biljke: recimo, maslačak na salatu, peršin u salatama, kopriva pripravljena kao špinat…
Uz sve to, malo vitamina i puno vode. Bubrezi će vam biti zahvalni.

 

Izvor

Leave a Comment