Kakve nam sve poruke nosi voda? Reviewed by admin on . Jeste li znali da je vodena struktura čovjekova organizma identična strukturi vode mjesta na kojem se rodio? Voda čuva našu unutarnju vezu s domovinom cijeli ži Jeste li znali da je vodena struktura čovjekova organizma identična strukturi vode mjesta na kojem se rodio? Voda čuva našu unutarnju vezu s domovinom cijeli ži Rating: 0
You Are Here: Home » Duhovnost » Inspirativno » Kakve nam sve poruke nosi voda?

Kakve nam sve poruke nosi voda?

Jeste li znali da je vodena struktura čovjekova organizma identična strukturi vode mjesta na kojem se rodio? Voda čuva našu unutarnju vezu s domovinom cijeli život i na mnogo razina djeluje na nas a da toga nismo ni svjesni. Otkrijte i druge nevjerojatne spone čovjeka i vode

Što bolje razumijemo vodu, to je teže zanijekati božje postojanje

Najljepše imenice u našem jeziku ženskog su roda: ljubav, vjera, snaga, sreća, nada… Jedna je od njih i voda. U cijelom svijetu nema ništa nježnije i podatnije od vode, a istodobno, ništa s tako golemom unutarnjom snagom. Veoma nježna i veoma snažna, nije čudno što je voda „žena“.

Svi moji sugovornici i izvori kojima sam se služila proučavajući temu o utjecaju vode na nas imali su jedan vrlo snažan zajednički nazivnik: govorili su o vodi s mnogo poštovanja i ljubavi. Umirovljena doktorica znanosti s Instituta Ruđer Bošković, kemičarka Đurđica Dragčević, za svojim mi je kuhinjskim stolom vješto crtala molekule vode, vodikove veze i objašnjavala kemijska svojstva, no kad bi počela govoriti o prirodnim fenomenima, izvoru rijeke Gacke, vrelu u zagrebačkim Gračanima ili sljemenskim izvorima, voda je u njenim riječima, očima i izrazu lica oživljavala i pretvarala se u “biće” koje iznad svega cijeni.

Riječi slovenskog istraživača Francea Kočara, koji se bavi programiranjem vode i izradom naprava za poboljšanje vode, djelovale su kao da je riječ o mističnoj, očaravajućoj ženi: „Njeno ponašanje izlazi iz znanstvenih okvira i zalazi u područje mistike, pa su moji odgovori na vaša pitanja moje osobne spoznaje o svojstvima vode, koju jako poštujem i volim.“

Japanac Masaru Emoto, istraživač pionir koji je otkrio da molekule vode imaju strukturu što se mijenja kad vodu povrgnemo različitim utjecajima, rekao je da vodi danas nije potrebno pročišćenje, nego poštovanje. I ne samo to: „Što bolje razumijete vodu, to će vam teže biti zanijekati božje postojanje“, naglasio je Emoto.

Kako voda pamti i prenosi informacije?

Prije se smatralo da je za vodu najvažniji kemijski sastav. Prema novijim istraživanjima, koja govore da voda ima moć bilježenja i prenošenja informacija, molekularna struktura vode mnogo je važnija od njena kemijskog sastava. Ona označava način na koji su se molekule vode objedinile, grupirale u skupinu. Te se skupine nazivaju klasterima i znanstvenici smatraju da su upravo one nositelji informacija koje voda upija. Kad se voda smrzne i pod mikroskopom pogleda struktura njenih molekula, one mogu imati oblik pravilnih kristala sličnih pahuljama snijega, mogu izgledati kao mrlja bez ikakva oblika ili imati iskrivljene oblike, ovisno o podrijetlu vode i njenim „doživljajima“.

Kemijski sastav pritom je isti, voda ostaje H2O, ali način na koji su se molekule H2O međusobno povezale odredila je „informacija“ koju voda u sebi nosi. Dobra je vijest što se ta struktura i loši utjecaji mogu promijeniti, voda se može „programirati“.

„Znanost se ograničava jer sve želi izmjeriti. To što u ovom trenutku nemamo jedinicu za memorijski efekt vode i ne možemo ga izmjeriti, ne znači da on ne postoji. Sila teže oduvijek je djelovala, i kad nismo znali da se tako zove“, prokomentirala je Đurđica Dragčević.

Nitko ne voli naredbe pa ni ona

Možda ih još ne možemo izmjeriti, ali ih možemo vidjeti, rekao bi japanski istraživač Masaru Emoto, autor knjiga Poruke skrivene u vodi i Istinska moć vode, koji već 20 godina snima smrznute kristale vode. On je primijetio da prirodna voda – bila iz rijeke, izvora, jezera – formira pravilne kristale koji pod mikroskopom izgledaju kao snježne pahuljice. Za razliku od nje, voda iz slavine nije oblikovala kristale. To ga je zaintrigiralo pa je proširio istraživanje – vodi je počeo puštati glazbu, lijepio je na nju riječi ili ih izgovarao, pokazivao joj fotografije i proučavao što se događa. Rezultati su bili zapanjujući. Voda je na pozitivne utjecaje reagirala tako što bi formirala kristale, a na grube ili agresivne, struktura bi bila razjedinjena.

Klasična glazba stvarala je pravilne kristale, a heavy metal ili hard rock rastrojene molekule. Lijepe riječi poput „hvala ti“ također su imale pravilnu strukturu, a na ružne poput „budalo“ voda je stvarala oblike slične onima nakon heavy metala. Zanimljivo je i to da su riječi „učinimo to“ oblikovale lijepe kristale, a „učini to“ gotovo i nisu imale formu. Voda ne voli agresiju, naređivanje, a riječi „ljutnja“ i „smrt“ formirale su oblik nalik zlostavljanom djetetu.

Izvor

Leave a Comment

%d bloggers like this: