Drage samohrane mame, vaša djeca će biti dobro. S ljubavlju, dijete razvedenih roditelja Reviewed by admin on .   Samohrane mame.  Hvala vam što žrtvujete svoj san i svoj zdrav razum. Vaša djeca vam možda nisu sada zahvalna, ali to im znači mnogo. Znam da se ne osjeć   Samohrane mame.  Hvala vam što žrtvujete svoj san i svoj zdrav razum. Vaša djeca vam možda nisu sada zahvalna, ali to im znači mnogo. Znam da se ne osjeć Rating: 0
You Are Here: Home » Iscjeljivanje » PSIHOLOGIJA » Drage samohrane mame, vaša djeca će biti dobro. S ljubavlju, dijete razvedenih roditelja

Drage samohrane mame, vaša djeca će biti dobro. S ljubavlju, dijete razvedenih roditelja

 

samohrane-mame

Samohrane mame.  Hvala vam što žrtvujete svoj san i svoj zdrav razum. Vaša djeca vam možda nisu sada zahvalna, ali to im znači mnogo. Znam da se ne osjeća uvijek tako, ali svakog dana radite najvažniji posao na svijetu.

Neću lagati. Bila su vremena u odrastanju kada sam mrzila svoju mamu. Bila je samohrana majka. Provodila je dan učeći djecu s emocionalnim teškoćama i dolazila bi kući totalno izmorena. Nekim danima bi bila toliko umorna da se zaključavala u sobu i spavala. Bile su tu večere iz mikrovalne, zagorjele večere, hladne pizze. Bilo je suza i povišenih glasova.

Ali također je bilo dobrih dana. Uvijek je bilo predvečerja kada je mene i sestru vodila na sladoled. Ponekad nas je vozila ulicom samo da razgledamo kuće bogatih. Ponekad smo se vozili kroz šume samo da se malo izgubimo.

Uvijek sam voljela svoju mamu i cijenila je. Ona je bila moj heroj. Znala sam da me voli bezuvjetno i da će uvijek, bez sumnje, biti tu za mene.

I to je razlog zašto smo uprkos djetinjstvu ispunjenom razvodom, bitkama za starateljstvo, sestra i ja izrasle u jake žene.

Hoće li razvod uticati na vašu djecu? Naravno da može, ali smo mi izrasle u neovisne žene koje znaju kako da riješe stvari. I najvažnije, postale smo žene koje znaju da vole svim srcem.

Mislim da nisam u potpunosti cijenila sve što je radila za nas sve dok ja nisam postala majka. Ali svar je bila, da sam ja imala pomoć. Imala sam supruga koji je jednako pomagao u roditeljskim obavezama.

Ne mogu da vjerujem kako je to moja majka uspjela sve sama. Moj tata je bio dobar tata sa zlatnim srcem. On je bio tu kada sam ja bila beba. Ali kada je rođena moja sestra, moja majka je bila sama u beskrajnim noćima bez sna. Ja sam pomagala također, ali sam imala samo pet godina. Nemam pojma kako je to uspjela, ali sam neizmjerno zahvalna za sve.

Ja nisam samohrana majka, ali imam mnogo prijateljica koje jesu. Osjećam duboku empatiju za sve samohrane majke. Imam jednu stvar da poručim svim samohranim mamama: VI TO MOŽETE.

Ide vam sjajno. Niste savršene, nijedna majka nije. Ali samo pokušavajući, trudeći se svaki dan i noć, pokazujete magiju vašoj djeci. Dajete sve od sebe, čak i kada mislite da vam ne ide najbolje.

Evo šta vaša djeca trebaju: trebaju VAS. Vašu prisutnost i ljubav. To je ono što ih održava cijelim.

Hvala vam što žrtvujete svoj san i svoj zdrav razum. Vaša djeca vam možda nisu sada zahvalna, ali to im znači mnogo. Znam da se ne osjeća uvijek tako, ali svakog dana radite najvažniji posao na svijetu.

Vi ste sjajne.

Izvor

Leave a Comment