Što znači biti META zdrav Reviewed by admin on . META-Zdravlje se fokusira na telesno-mentalno-društveno zdravlje i svesnost o telesnoj inteligenciji. Naše telo je visoko inteligentno i nije dizajnirano da sam META-Zdravlje se fokusira na telesno-mentalno-društveno zdravlje i svesnost o telesnoj inteligenciji. Naše telo je visoko inteligentno i nije dizajnirano da sam Rating: 0
You Are Here: Home » Tehnike » Tehnike opcenito » Što znači biti META zdrav

Što znači biti META zdrav

META-Zdravlje se fokusira na telesno-mentalno-društveno zdravlje i svesnost o telesnoj inteligenciji. Naše telo je visoko inteligentno i nije dizajnirano da samo sebe uništava. Stoga, kada se bolest pojavi, za to postoje vrlo određeni razlozi. META-Zdravlje objašnjava veoma specifično vezu emocija i uverenja sa specifičnim tkivima organa, objašnjava glavne tačke u procesu emocionalno pokrenutih tema, kao i faze isceljenja koje su određene preciznom biološkom logikom organizma.

Biti META-Zdrav znači da smo svesni naših organa, naših okidača stresa, emocija i uverenja koja utiču na naše simptome tj. nalaze se u pozadini simptoma. Istovremeno biti META-Zdrav znači da preduzimamo svesne aktivnosti za samoisceljenje i lični rast i razvoj. Želja praktičara META-Zdravlja je da jednog dana svi komuniciramo na način na koji ćemo se razumeti kada je u pitanju zdravlje, i pacijenti i praktičari, bez obzira da li su konvencionalni ili alternativni. Tada ćemo svi biti mnogo efikasniji, jer je ključno podržati biološku logiku organizma. Danas još uvek za većinu zdravstvenih problema i simptoma ne postoji objašnjenje uzroka. Na koji način onda možemo zaista pomoći organizmu da reši problem?

Rešavanje uzroka problema

Uklanjanje simptoma je samo jedan nivo pomoći koji je ponekad veoma bitan, ali rešavanje uzroka problema je jednako bitno, a na taj deo se mnogo manje obraća pažnja.
U META-Zdravlju se fokusiramo na organe tj. tkivo organa na kom dolazi do promene. Svako tkivo koje doživljava promene to radi sa vrlo specifičnim biološkim razlogom. Naša specifična percepcija određuje koja tkiva će biti pogođena. Potrebno je da razumemo da svaki organ ima povezanost sa specifičnim nesvesnim reaktivnim obrascem stresa.

Na primer, stres vezan za kontakt sa nekim koga volimo je direktno vezan za epidermis tj. površinski sloj naše kože. Koronarne arterije reaguju ako se stalno borimo sa nekim oko teritorije i osećamo da nam je naša teritorija ugrožena. Ovakav stres je potrebno posmatrati u širokom spektru. Za nekog je njegova teritorija njegova kancelarija, domaćici to može biti njena kuhinja… Ako emocionalno ne možemo nešto svariti tada obično reaguje naš stomak. Ako ne možemo svariti situaciju, a ujedno osećamo i strah u vezi situacije ili želimo da se izborimo sa konkurentom, tada reaguje sluzokoža stomaka. Osećaj manje vrednosti pogađa različita tkiva. Najintenzivniji stepen osećanja manje vrednosti pogađa koštano tkivo. Osteoporoza kod starije populacije, posebno žena je rezultat sopstvenog doživaljaja sebe kao manje vrednom.

Iako se svako stanje može objasniti iz različitih uglova posmatranja i različitih nivoa našeg bića, bitno je shvatiti da su mnoga tumačenja koja na prvi pogled deluju različita u stvari su objašnjenja koja nisu ni malo u kontradikciji.
Neminovno je da kada imamo određen doživljaj sebe i različite emocije u sebi, pokrećemo različite hemizme, biohemizme i hormonalne procese. Stoga, ako čujete drugačije objašnjenje koje je isključivo bazirano na biohemiji našeg organizma, znajte da je to objašnjenje koje posmatra samo iz tog ugla.
Edukacije META-Zdravlja su na raspolaganju i kod nas i pogodne su svim zdravstvenim radnicima, kako konvencionalnim tako i alternativnim a i zdravstvenim entuzijastima i poklonicima prevencije..

Ovo je edukacija koja će vam otvoriti oči na putu prevencije.

Master trener META-Zdravlja, Jasmina će vam preneti znanja koja će vam omogućiti da razumete sebe i zdravlje na potpuno drugačiji način. Imate prilike da učite u svojoj sredini edukaciju koja će vam promeniti pogled na sebe i zdravlje, kao i ukloniti mnoge nedomice koje ste imali na ovu temu.

Ovo je nešto što treba znati svako – konvencionalno educirani terapeuti, alternativci, kao i  svi oni koji žele imati kontrolu nad svojim zdravljem.

U vreme kada je sve više bolesti, prvi korak je razumeti “zašto meni i zašto sada”.

Prijavite sa na seminare preko ovog linka:

Uvod u META-Zdravlje nivo jedan

Održava se:   

Beograd 29.-30.05. od 10-18.30

 

META-Zdravlje nivo dva – deo praktičarske edukacije

Beograd 02.-03.06 i 12.-14-06. od 10-18.30

Jasmina Kovacev
EFT ekspert i Master trener, META-Zdravlje Master Trener
NLP Master, i jos mnogo toga….
www.TehnikaEmocionalneSlobode.com

Leave a Comment