Jesmo li žrtve karme Reviewed by admin on . Često se čuje riječ karma i da sve što nam se događa je vezano za karmu. Je li tako ili ne i što ustvari znači karma tj uzročno posljedični odnos, važno je prav Često se čuje riječ karma i da sve što nam se događa je vezano za karmu. Je li tako ili ne i što ustvari znači karma tj uzročno posljedični odnos, važno je prav Rating: 0
You Are Here: Home » Eventi » Jasmina Kovačev » Jesmo li žrtve karme

Jesmo li žrtve karme

Često se čuje riječ karma i da sve što nam se događa je vezano za karmu. Je li tako ili ne i što ustvari znači karma tj uzročno posljedični odnos, važno je pravilno razumijeti iz dva razloga.

  1. Da biste shvatili da nismo žrtva karme
  2. Da biste mogli preuzeti odgovornost za to što se događa i da biste promijenili nešto u tome

Ukoliko  ste veliki zagovornik karme, ostanite otvorenog uma i sagledajte sljedeće objašnjenje.

Sve što nam se događa je poslijedica ili nečeg što smo učinili ili nečeg što nismo učinili. U ovisnosti što smo učinili ili nismo učinili, slijedi tok događaja koji je u oba slučaja sasvim drugačiji.

Sljedeće pitanje je od čega ovisi naša odluka o toj aktivnosti ili neaktivnosti. Ovisi o našoj frekvenciji tj naših podsvijesnih programa, emocija, uvjerenja, obrazaca. Sve je energija i sve ima svoju frekvencijiju. Najgrublja podjela emocija je na strah i ljubav. Sve ostale emocije se na neki način mogu podvesti pod ove dvije.  Po zakonima fizike, frekvencije ulaze u rezonanciju, baš kako se to lijepo vidi na primjeru muzičke vilice, i donosi nam još više dokaza za istu tu emociju kroz razne situacije.

Sljedeća bitna komponenta koju treba uzeti u obzir je da duša prije inkarnacije u fizičko tijelo donese odluku koja iskustva želi doživjeti.

Često su to iskustva koja su kreirala emocionalno energetske ožiljke u nekom ili nekim ranijih životima. Svrha ponavljanja iskustava na neki način je pokušaj da iscijelimo ožiljak prošlosti. Nekada ga stvarno iscijelimo, ali mnogo češće se iskustvo ponovi pa na osnovu toga energetski ožiljak postanje još veći i moćniji. Ovo dovodi do toga da nam ponovo dolazi situacija u ovom ili nekom narednom životu koja će biti pokušaj razrješenja ili još većeg intenziviranja tog ožiljka.

Primjer iz prakse – problem – djevojka ima problem u odnosu s muškarcima. Zainteresira je mladić, i ukoliko se i on zainteresira tada ona učini nešto što će inicirati mladića da je odbaci ili neće učiniti ono što bi trebala da bi mladića zadržala.  Prisutan je jak obrazac odbijanja. Cilj je riješiti obrazac odbijanja i razloge podsvijesne potrebe da bude odbijena. Kroz rad se dolazi do više iskustava prošlih života gdje je djevojka bila silovana i steka uvjerenje da je sex bolan i nikada ne donosi ugodu. U ovom životu ona ima prirodnu potrebu za sexom i materinstvom jer to je prirodno urođena potreba s ciljem produženja vrste. Čim dođe u situaciju da se nekom svidi, čak i kad je ona inicirala vezu, dolazi do odbijanja. Obično ona učinii nešto što poslije smatra glupim i ne razumnim, što dovede do odbijanja. Ili kada ga osvoji, postaje naizgled nezainteresirana što dovodi do odbijanja.

Ovo je samo jedan od mnogih primjera gdje je očigledno da je na nama da prekinemo ovo vrzino kolo i radom na svojim starim energetsko emotivnim ožiljcima prošlosti trajno riješimo korijene tema koje nam zagorčavaju život.

Ovdje nije kraj priče. Zbog bolnog iskustva prošlosti, nastala je osjetljivost na genetskom nivou u predjelu uterusa i ponavljano odbijanje muških izabranika u određenom momentu odbijanja prelazi prag osjetljivosti na energetskom nivou i manifestira se na fizičkom novou aktivacijom dva biološka programa organizma – program mjehura i nemogućnost da obilježi svoj teritorij kao i program maternice – nemogućnost da zatrudni i ostvari svoju žensku ulogu. U svemu ovom je bitno razumjeti da su to biološki programi koje svi imamo. Ujedno, ona na svjesnom nivou ne pokušava da zatrudni jer strah od intimnih odnosa neće dozvoliti ni pomisao na kontakt koji bi vodio trudnoći. Biološki programi i potrebe imaju svoje tokove. Zdravstveni problem koji se manifestirao u momentu kada joj se svidio mladić koji ju je odbio je jak cistitis i krvarenje. Mimo rješavanja simptoma konvencionalnim metodama, neophodno je riješiti sve što je u pozadini na emotivno mentalnom nivou što je dovelo do toliko velike osjetljivosti i pokrenulo biološke programe. Radom na sebi ne samo da bi se obavila izuzetno korisna zdravstvena prevencija nego bi se promijenili obrasci koje je djevojka doživljavala kao karmičke događaje. Karma nije uklesana u kamen, sve se može promijeniti radom na sebi ukoliko znamo kako prići kojem problemu i kojoj temi.

Ako vas zanima da i vi naučite više o vezi emocija, uma, naših organa tj zdravlja, priključite se edukaciji META-Zdravlja koju vodi Master Trener META-Zdravlja, Jasmina Kovačev. Jeste li zdravstveni entuzijast ili se zdravljem bavite profesionalno, ovo je edukacija koja će vam otvoriti dodatne vidike u razumivanju zdravstvenih problema. Ovog proljeća, uvod u META-Zdravlje se održava u Puli i Beogradu, a META-Zdravlje 2 tj. praktičarski nivo počinje ovog proljeća u Beogradu. Priključite nam se. Prijave su preko ovog linka.

Ako vas zanima da naučite kako efikasno rješavati terete prošlosti ovog života, EFT edukacije će vam omogućiti da naučite kako znalački i ciljano raditi na sebi. Prijave su preko ovog linka.

Jasmina Kovačev

EFT Master trener

META-Zdravlje Master trener

www.TehnikaEmocionalneSlobode.com

www.OkruglaDuga.com

Leave a Comment