Odlučili ste naučiti EFT? Reviewed by admin on . Odlučili ste naučiti EFT? I zašto ga učiti s Jasminom Kovačev EFT ili kako ga često zovu tapkanje je tehnika koja osvaja svijet nevjerojatnim tempom, ali u svem Odlučili ste naučiti EFT? I zašto ga učiti s Jasminom Kovačev EFT ili kako ga često zovu tapkanje je tehnika koja osvaja svijet nevjerojatnim tempom, ali u svem Rating: 0
You Are Here: Home » Tehnike » Tehnike opcenito » Odlučili ste naučiti EFT?

Odlučili ste naučiti EFT?

Odlučili ste naučiti EFT?

I zašto ga učiti s Jasminom Kovačev

EFT ili kako ga često zovu tapkanje je tehnika koja osvaja svijet nevjerojatnim tempom, ali u svemu tome uvijek se nađu i pitanja i nedoumice.

Ako odlučite učiti EFT, sljedeći korak je odlučiti od koga učiti. Evo nekoliko neophodnih savjeta  prije nego zakoračite u ovaj predivan svijet.  Kao što nećete otići kod bilo kojeg liječnika ili bilo kojeg advokata, nego ćete pronaći onog u kojeg imate povjerenja zbog njegovih kvaliteta, tako je i ovdje. Obzirom da se radi o ljudskim emocijama i psihi, zaista je veoma važno kome se prepuštate u ruke, bilo za individualne tretmane ili edukaciju. Na vama je da odaberete ono što smatrate da je najbolje za vas kao i da izbjegnete zamke marketinga koje često budu vješto postavljene kako ne biste dobili pravu sliku onog što dobivate.

Da biste dobili stvarnu vrijednost za svoju investiciju, imajte na umu da onaj od koga učite  ima sljedeće kvalitete:

  1. Pripada priznatoj svjetskoj organizaciji kao kvalifikovan trener EFTa. Nije dovoljno da vam kaže da pripada, neka vam pokaže da je izlistan na stranici organizacije kao kvalificiran trener.

Jasmina je dugogodišnji  kvalificiran Master trener AMMETa, čiji je trener od 2007 godine.

  1. Ima širinu edukacije ne samo u EFTu nego u mnogim komplementarnim pristupima. To omogućava povezivanje materije u razumljivu cjelovitost. Od takvog trenera možete dobiti odgovore koji su neusporedivo dubljeg smisla.

Jasmina ima edukaciju u preko 30 komplementarnih tehnika i pristupa i u mnogima od njih je certificirana ne samo kao praktičar nego i trener. (META-Zdravlje, NLP…)

  1. Trener i dalje intenzivno radi individualne tretmane jer mu to omogućava stalni napredak. Time osigurava nove uvide koje prenosi svojim polaznicima. Ukoliko trener to ne čini, bolje ga preskočite i učite od onog tko intenzivno radi s drugima jer mu to omogućava daljnji rast i razvoj koji zatim prenosi na svoje polaznike. Pitajte budućeg trenera koliko individulanih tretmana radi u prosjeku tijekom nedjelje dana. Ovo je ozbiljna  profesija, nije hobi s par individualnih tretmana nedjeljno.  Brojni i aktualni primjeri iz prakse su neophodan dio razvoja praktičara.

Jasmina drži intenzivno i individualne i grupne tretmane vrhunske kvalitete. Zbog velikog broja klijenata je stekla mnoge uvide od kojih je razvila i svoje pristupe koji omogućavaju otključavanje tajni podsvijesti na svim nivoima.

  1. Trening drži na jeziku koji razumijete. Računajte da svaki prevođen trening ustvari oduzme polovicu vašeg vremena sam prijevod. Stoga, podijelite broj dana treninga nekog tko drži na stranom jeziku na dva, i to vam je ono što dobijete za cijenu koju plaćate. Isto tako imajte na umu da se emocije i njihove blokade uče u djetinjstvu na materinjem jeziku.

Jasmina je porijeklom iz miješanog braka, odrasla u Novom Sadu. Živi preko 24 godine na Novom Zelandu gdje je službeni jezik engleski.

  1. Trener vam može garantirati superviziju i tretmane na vašem jeziku, posebno ako se spremate za praktičara jer je tu supervizija ključ učenja.

Današnja tehnologija omogućava superviziju i tretmane na daljinu s onima koji vam je mogu pružiti na jeziku koji razumijete, a posebno ako se radi o individualnim tretmanima, velika je prednost rada na jeziku koji ste koristili u djetinjstvu.

  1. Kao i svuda, eksperti imaju za sobom trag gostovanja na internacionalnim konferencijama i autori su knjiga. Prije 9 godina je izašla prvi put u tisku Jasminina knjiga „Preobrazite svoje slabosti u snagu“. Do sada je gostovala u mnogim svjetskim događajima, konferencijama i samitima kao predavač na temu emocionalne inteligencije, EFTa, veze emocija i zdravlja, karcinoma…
  2. Nedavno sam naišla na trening od 4 sata s takozvanim trenerom ili trenericom koja je prepisala pola mog priručnika za svoj tkz. trening. Ne samo da krši copyright nego ni ne shvaća da priručnik prati trening a nije osnovni alatk za edukaciju.

Dužina treninga jasno govori koliko možete dobiti tim treningom. Također nedavno  pročitah da netko nudi kondenziran trening za praktičare od 3 dana. To me podsjeća na vic o Japancima koji su napravili kontejner od 5 litara dimenzije 2x2x2 cm.

Duboko sam uvjerena da će EFT i energetska psihologija u budućnosti imati svoje bitno mjesto kao psihoterapeutski pravac jer ono što se s njim može postići je fascinantno u odnosu na čak mnoge već priznate psihoterapeutske pravce. Naravno, to ovisi od onoga u čijim rukama je taj alat. Iako je to tehnika koja ima svoju primjenu u svim područjima života, psihoterapeutski petencijal je ogroman. Ne zaboravimo, radimo na emocijama. Stoga, obećati nekom praktičarski nivo znanja za 3 dana je marketinški trik. Mnoge moje kolege smatraju da se pravi praktičar postaje nakon min 3-4 godine učenja i prakse, pa opet učenja i prakse, pa opet red jednog, red drugog… Sve to se svodi na ono što ukazuju svi psihoterapijski pravci, a to je da se ozbiljan transformacijski pristup uči godinama ako netko planira raditi ozbiljno s drugima. Za neozbiljan rad ova struka nije, jer su moguće posljedice velike.

Što vam nudi Jasmina Kovačev, Master Trener, u tom smislu?

Iako nisam ozvaničila školu, program Okrugla Duga u okviru Studija za edukaciju i vrhunska dostignuća, nudi ozbiljan pristup svakom tko želi ili efikasno raditi na sebi ili postati dobar EFT praktičar.

EFT edukacija kreće s 2 dana osnovne samopomoći, zatim je prati 2 ili 4 dana srednjeg nivoa u ovisnosti da li se neko odluči za naprednu samopomoć ili želi krenuti profesionalnim putem.

Proces certifikacije je proces učenja u koji se uključuje supervizija i rad na sebi. Zatim slijedi jednogodišnja edukacija naprednog nivoa.

Svi programi Studija se odvijaju paralelno s EFT edukacijom i nude komplimentarna znanja budućem EFT praktičaru.  Oni koji zaista namjeravaju da se posvete ovoj predivnoj struci, imat će užitak da iskuse širinu koja im se prenosi tijekom edukacijskih i transformacijskih radionica. Za one koje ne interesira učenje u pravcu praktičara, ovo je izuzetna prilika za ubrzan osobni razvoj koji se postiže prolaskom kroz opus Okrugla Duga.

Zbog vrlo brzih inicijalnih rezultata na jednostavnim temama, mnogima je teško razumjeti koliko je duboko more ovakvog učenja, posebno zbog poznatog fenomena da najčešće malo znanja dovodi do pomisli da znamo mnogo. Pogledajte obavezno tekst na tu temu  koji prikazuje nobelovac psihologije.

Ako ste spremni napraviti prvi korak i porazgovarajte s našom organizatoricom, prijavite se preko online formulara i bit ćete kontaktirani. Prijave su u tijeku a broj mjesta je ograničen zbog kvalitete edukacije.

Ako vas trenutno edukacija ne zanima ali želite dobijati korisne informacije, priključite se našoj meiling listi preko www.TehnikaEmocionalneSlobode.com

Napomena: Obzirom da je ovo neformalna edukacija, vi birate što ćete pohađati, u kom obimu i kojim tempom. Ako odlučite da idete do vrha, bit ću uz vas na svakom koraku. Ako vas zanima samo po nešto, dat ću sve od sebe da dobijete maksimum koji je moguć za ono što ste odabrali. Ujedno, zapamtite da nema kontejnera od 5 litara koji je dimenzija 2x2x2 kao što ni ja nemam magičan štapić. Ujedno, kao učenik života i istovremeno i  učitelj života, nudim puno na putu koji obasjava svjetlo našeg tvorca.

Vaša Jasmina Kovačev

www.TehnikaEmocionalneSlobode.com

www.OkruglaDuga.com

Leave a Comment