Ne postoji tuđi život Reviewed by admin on . Kao mala djevojčica ili mlada osoba, znala sam pogledavati u tuđe živote i ponekad pomisliti kako drugi žive boje ili možda lošije od mene. Pitala sam se, bi li Kao mala djevojčica ili mlada osoba, znala sam pogledavati u tuđe živote i ponekad pomisliti kako drugi žive boje ili možda lošije od mene. Pitala sam se, bi li Rating: 0
You Are Here: Home » Duhovnost » Duhovnost općenito » Ne postoji tuđi život

Ne postoji tuđi život

Kao mala djevojčica ili mlada osoba, znala sam pogledavati u tuđe živote i ponekad pomisliti kako drugi žive boje ili možda lošije od mene. Pitala sam se, bi li mi bilo bolje da živim nečiji tuđi život?

Onda kad sam odrasla, bez obzira na patnju, bol i nezadovoljstvo okolnostima moga života, kad bih se iskreno upitala želim li tuđi život, odgovor bi uvijek bio, NE, Želi samo svoj život. Iako je bilo doista teških trenutaka i faza, opet i opet je moj odgovor bio – samo svoj život.

Jednom sam sjedila u tihovanju, kako je to Vesna Krmpotić nazvala, i promatrala misli kako prolaze. Promatrala sam ih bez reakcije, već osluškivala svaku novu s nastojanjem da potpuno pokušam osvijestiti poruku svake koja mi privuče pažnju. I  … jedna je misao bljesnula, ne samo kao misao  već kao mali bljesak svjesnosti koji mi je donio uvid. Predivan uvid.

Moj je život sa svakim trenutkom i sa baš svime u njemu, najbolji od svih koji mogu imati. Jer je upravo ovakav kakav je, osmišljen svime potrebnim za ispunjenjem onoga što mu je namjera ispuniti, počevši od tijela koje imam pa do svake najmanje sitnice i do svih i svakoga tko se u njemu pojavljuje, dolazi i odlazi.

Mir je ispunio moje biće i vidjela sam uz zahvalnost za sve što je već bilo, za sve što jest i za sve što će biti, da sam nevjerojatno blagoslovljena i podržana od života, postojanja samog.

Prihvatila sam objeručke svoj život i spustila se u tijelo potpuno.

Postala sam svjesna da postojim i da je postojanje tu i sada, potpuno, vječno, blaženo.

Onda je stigla druga svjetla misao sa spoznajom, da sam ja jedna jedina i da sve što doživljavam sam ja, bez obzira kako to moje fizičke oči doživljavaju, ja sam sve i sve je ja.

Kad gledam svojim ljudskim očima, vidim drvo, vidim pticu, žirafu, delfina, vidim susjeda i prijatelja kako šeće gradom. Ali, sve je to jedan jedini nedjeljivi život koji se je razigrao u očima svih prividno odvojenih.

I onda sam spoznala, nema drugoga, samo je Jedan, jedan život koji živim. Ti ćeš ga možda nazvati svojim, a ja svojim, ali samo je jedan i drugoga nema.

Postoji samo moj život jer postoji samo jedan.

Ti koji možda čitaš ove riječi, i koji život koji živiš nazivaš svojim i tuđim, probaj čuti na kratko: „To je moj život“, probaj čuti; TO JE ŽIVOT KOJI JA JESAM i koji ti se upravo obraća sa riječima:“ Ja sam tvoj život, tvoje postojanje koga upravo čuješ.“

Tvoj moj život, jedno je, isti život, isto postojanje.

Samo je JEDAN

Namaste

 

-Dolores

 

Leave a Comment