Zašto nismo dobili mapu života Reviewed by admin on . Ljepota života je baš u tome što je raznolik. Mogu se zaredati dani i dani u kojima se „ništa ne događa“ a naiđu i dani puni pozitivnog uzbuđenja, gdje je sve b Ljepota života je baš u tome što je raznolik. Mogu se zaredati dani i dani u kojima se „ništa ne događa“ a naiđu i dani puni pozitivnog uzbuđenja, gdje je sve b Rating: 0
You Are Here: Home » Iscjeljivanje » Iscjeljivanje općenito » Zašto nismo dobili mapu života

Zašto nismo dobili mapu života

Ljepota života je baš u tome što je raznolik. Mogu se zaredati dani i dani u kojima se „ništa ne događa“ a naiđu i dani puni pozitivnog uzbuđenja, gdje je sve baš kao kad si bila zaigrana djevojčica.
Neki dijelovi životnog puta mogu izgledati kao da bosonog/a prolaziš kroz pustinju u kojoj nema baš puno izvora vode, a bogami ni putokaza. Moraš paziti da te ne ubode škorpion, da te ne iznenadi zmijski ugriz, a vrelo pod stopalima, pa si istovremeno i žedna i gladna, ne znaš hoće li kakav razbojnik iznenada napasti i još ti kruže stalno i upitnici po mozgu. Zašto ja? Zašto sad? Zašto sad ovo a zašto ono? Milijuni pitanja se kao pčele roje u glavi pa i ono: zašto je sad baš ovo se našlo na mom putu, sada?
Okružena skrivenim potencijalnim opasnostima koje vrebaju iza svakog grma, nastavljaš s umom kojeg je strah i koji, samim time što je takav, privlači još više razloga za strah u tvoju realnost. U takvim razdobljima uvijek se zapitam: Pa dobro, majku mu, je’l mi nije netko mogao dati bar komadić mape gdje se krećem i nije li mi bar mogao malo pomoći i pokazati bar dio puta!!!

Ovi, izazovni, najteži dijelovi života, donose naša najvrijednija iskustva. Iz nas izvlače zadnje atome snage, sposobnosti, izdržljivosti i razne druge vještine koje moramo probuditi u sebi, mi ih i inače imamo, ali one do tada spavaju. Mi toga uglavnom nismo svjesni, da se uspavane jake snage uzdižu iz nas i da smo ustvari baš u tim razdobljima pod povećanim blagoslovom svih naših nebeskih pomagačaAl’ ajd’ ti to tada objasni čovjeku kojem srca krvarećeg zbog tko zna kakve sve ne prevare ili nepravde, živaca umornih od počinjenih grešaka, koljena izgrebanih nevoljkim puzanjem pred moćnicima, grla stegnutog od prešućene istine,želuca punog neprobavljenih iskustava, tijela koje boli – od takvog života.

To su razdoblja koja od nas traže promjenu i osvješćivanje, izvlačenje naših moći koje su do tada spavale. I tada, kada se prošavši kroz sito i rešeto života osvijestiš, tada ti se upale lampice!

 

Alo! Pa ja sam uspješno prošla kroz sve dosadašnje izazove! Sve to ima smisla. Učim, učim, to je samo moj trenutni put, jedan od onih koje mogu odabrati. A put do svjetla uvijek ide iz mraka, tako to ide po nebeskom redu, nema druge… a nebeski pomagači pomažu da izađemo iz ljušture žrtve i postanemo normalni ljudi.

I u tom trenutku osjetiš snagu u cijelom svom biću. Shvatiš da si ti u centru svih svojih iskustava i da sve što je oko tebe ima veze s tobom. Ta spoznaja te otrijezni. Doneseš neke važne odluke. Promijeniš se. Osnažiš se . Misli straha zamijeniš konstruktivnijim kreatorskim mislima, okrećeš ih ka ljubavi i zahvalnosti za sva iskustva, jer ti je sad već jasno da sve ima svoj razlog i smisao. Nasmiješ se samoj sebi ,čestitaš si za svoja postignuća al’ ono – iskreno.

Podigneš glavu malo „iznad“, pogledaš na sve odozgo i shvatiš da si ti jedino što treba „srediti“. Da možeš svoj put učiniti ljepšim, misleći ljepše misli, gledajući na ono što je već sada dobro u tvom životu. Da si moćna kreatorica i da se tvoje želje mogu ispuniti. Da ti to zaslužuješ. I gle čuda! Život ti se počne mijenjati..

Postane ti jasno da su škorpioni i zmije samo u tvojoj glavi, a da su potencijalni razbojnici čučali uvijek samo u tvom umu kao podsjetnici na neke stare drame,kada si razbojstvu dozvolila ulaz u svoj prostor a svaki kamen, sama si sebi postavila na put. A vrelina pod stopalima, samo te podsjećala na nužnost drugačijih odabira, da kreneš tamo gdje nećeš biti žedna.

Otpustiš polako strahove vezane uz budućnost, kročiš s oprostom i povjerenjem pod ruku, kako bi ostavila iza sebe prošlost i krećeš se prema pravoj slobodi, onoj koja je samo u sada.
I tada shvatiš da ti ne treba ni specijalno uputstvo za upotrebu života, već da se karta već nalazi u tvom srcu, tamo gdje se do sad nisi sjetila tražiti. Tamo je stavljena kao izraz nebeske ljubavi i cijelo vrijeme si je nosila sa sobom, nikad nisi bila sama.
Zato, kroči svojim putem smjelo, čak i kada dođu teži dani, oni su tvoj najveći blagoslov. Oni će te dovesti na nebeske livade. Slušaj svoje srce. Nebo navija za tebe. I ja!

-Lejla Hejja

 
 

Leave a Comment