Osho: Ne pokušavajte tražiti trenutke blaženstva Reviewed by admin on . Ponekad bez ikakvog razloga ili povoda, dok šetate ulicom oivičenom drvoredima, zraka sunca padne na vas i povjetarac vam dodirne lice. Odjednom, kao da se sve Ponekad bez ikakvog razloga ili povoda, dok šetate ulicom oivičenom drvoredima, zraka sunca padne na vas i povjetarac vam dodirne lice. Odjednom, kao da se sve Rating: 0

Osho: Ne pokušavajte tražiti trenutke blaženstva

Slikovni rezultat za osho

Ponekad bez ikakvog razloga ili povoda, dok šetate ulicom oivičenom drvoredima, zraka sunca padne na vas i povjetarac vam dodirne lice. Odjednom, kao da se sve promijenilo, u trenutku vas obuzima ekstaza. Što se događa? Šetali ste, bez ikakvih briga, niste krenuli nikud, samo ste išli u svoju jutarnju ili večernju šetnju. U tom trenutku opuštanja, bez vašeg znanja, svijest je prešla iz uma u ne-um. Odmah ste osjetili blaženstvo, ali pojavio se um i rekao: “Moram imati više ovakvnih trenutaka.”
Tada možete stajati godinama na istom mestu, ali to se više nikad neće dogoditi – zbog uma.

U običnom, svakodnevnom životu, ne samo u hramovima već i u prodavaonicama i u kancelarijama, svijest ponekad pređe s periferije u centar. Vrlo brzo pojavi se um i opet preuzima kontrolu. Um odlučno kontrolira. Možda ste vi gospodar, ali on je upravnik, a upravnik ima toliko kotrole i moći da zamišlja sebe kao gospodara. Gospodara su svi zaboravili.

Zapamtite – kad god doživite trenutak blaženstva, nemojte ga ponovo tražiti. Ne pokušavajte ga ponoviti jer ponavljanje je vještina uma. Nemojte tražiti da ga ponovo proživite. Kad se dogodi, budite sretni, zahvalni i zaboravite.

Osho

Centarprozor.com
Leave a Comment

%d bloggers like this: