Epiderma može stradati radi stresa vezanog za kontakt, a stomak reagira kad nešto ne možemo”svariti” Reviewed by admin on . Svakodnevno smo izloženi stresu, naš organizam trpi a način života uzima svoj danak. „Naše tijelo je visoko inteligentno i nije dizajnirano da samo sebe uništav Svakodnevno smo izloženi stresu, naš organizam trpi a način života uzima svoj danak. „Naše tijelo je visoko inteligentno i nije dizajnirano da samo sebe uništav Rating: 0

Epiderma može stradati radi stresa vezanog za kontakt, a stomak reagira kad nešto ne možemo”svariti”

Slikovni rezultat za zdravlje emocije

Svakodnevno smo izloženi stresu, naš organizam trpi a način života uzima svoj danak. „Naše tijelo je visoko inteligentno i nije dizajnirano da samo sebe uništava. Stoga, kada se bolest pojavi, za to postoje vrlo određeni razlozi“, ističe Jasmina Kovačev, EFT ekspert.
Biti META-zdrav znači da smo svjesni naših organa, naših okidača stresa, emocija i uverenja koja utiču na naše simptome tj. nalaze se u pozadini simptoma. Istovremeno biti META-zdrav znači da poduzimamo svjesne aktivnosti za samoiscjeljenje i osobni rast i razvoj.

META-Zdravlje objašnjava veoma specifično vezu emocija i uvjerenja sa specifičnim tkivima organa, objašnjava glavne točke u procesu emocionalno pokrenutih tema, kao i faze iscjeljenja koje su određene preciznom biološkom logikom organizma.

Danas još uvijek, kako podvlači,  za većinu zdravstvenih problema i simptoma ne postoji objašnjenje uzroka. Na koji način onda možemo zaista pomoći organizmu da riješi problem?

Uklanjanje simpotma je bitno, ali rješavanje uzroka problema je jednako bitno, a na taj dio se manje obraća pažnja, navodi Kovačev.

Svako tkivo koje doživljava promjene to radi s vrlo specifičnim biološkim razlogom.  Naša specifična percepcija određuje koja tkiva će biti pogođena. Potrebno je da razumijemo da svaki organ ima povezanost sa specifičnim nesvjesnim reaktivnim obrascem stresa.

Na primjer, stres vezan za kontakt s nekim koga volimo je direktno vezan za epidermis tj. površinski sloj naše kože. Koronarne arterije reagiraju ako se stalno borimo s nekim oko teritorija i osjećamo da nam je naš teritorij ugrožen. Ovakav stres je potrebno promatrati u širokom spektru. Za nekog je njegov teritorij njegova kancelarija, domaćici to može biti njezina kuhinja… Ako emocionalno ne možemo nešto “svariti” tada obično reagira naš stomak. Ako ne možemo svariti situaciju, a ujedno osjećamo i strah u vezi situacije ili želimo da se izborimo s konkurentom, tada reagira sluzokoža stomka, ističe Jasmina Kovačev.

Osjećaj manje vrijednosti pogađa različita tkiva. Najintenzivniji stupanj osjećanja manje vrijednosti pogađa koštano tkivo. Osteoporoza kod starije populacije, posebno žena je rezultat vlastitog doživaljaja sebe kao manje vrijedne, dodaje Kovačev uz napomenu da je o svemu tome već pisala na adresi okrugladuga.com . Serija seminara koje je Kovačev pokrenula rezultat su dugogodišnje edukacije i ulaganja u osobni razvoj Jasmine Kovačev, sada internacionalnog EFT eksperta i coacha za vrhunska dostignuća. Seminari su bazirani na dostignućima energetske psihologije, energetske medicine, holističkog koncepta različitih područja života.

„To Vam može pomoći da u korijenu eliminirate Vaše strahove, fobije, stres, uznemirenost, brigu, ovisnost, a da veliku većinu Vaših zdravstvenih problema učine podnošljivim, tako da se ne osjećate umornim, mizernim i bezvrijednim, i da se ponovo radujete svakom novom danu“, dodaje Kovačev.

 

IzvorLeave a Comment

%d bloggers like this: