Pomladite svoje organe – pomladite tijelo – pomladite sebe Reviewed by admin on . Svi želimo što dulje biti mladi, lijepi i zdravi, a dobra vijest je ta da je to moguće - i to potpuno prirodno! Želite li pomladiti tijelo i poboljšati funkcion Svi želimo što dulje biti mladi, lijepi i zdravi, a dobra vijest je ta da je to moguće - i to potpuno prirodno! Želite li pomladiti tijelo i poboljšati funkcion Rating: 0
You Are Here: Home » Zdravlje » Zdravlje općenito » Pomladite svoje organe – pomladite tijelo – pomladite sebe

Pomladite svoje organe – pomladite tijelo – pomladite sebe

Svi želimo što dulje biti mladi, lijepi i zdravi, a dobra vijest je ta da je to moguće – i to potpuno prirodno! Želite li pomladiti tijelo i poboljšati funkcioniranje organa kako bi vas dugo služili? Donosimo vam nekoliko stručnih savjeta koji će vam pomoći u tome.

Zubi
Ako želite što dulje svoje zube i desni održati zdravima i lijepima, trebali biste barem dva puta godišnje posjetiti zubara. Također, zube morate dobro četkati kad ih perete, i to minimalno dvije minute dva puta na dan. Važno je i da redovito čistite desni jer se i na njima zadržavaju bakterije. Potrebno je i redovito koristiti zubni konac koji najbolje čisti naslage između zubi.

Jetra
Previše alkohola ubrzano dovodi do starenja jetre. Rješenje je, dakako, izbjegavati alkohol. Čaša vina uz ručak ili večeru neće vam naštetiti, ali više od toga – hoće. Također, treba izbjegavati masnoće, pušenje i općenito nezdrav način života koji najčešće danak uzima upravo na jetri.

Koža
Znakovi starenja najprije se vide na koži. Ako taj organ želite pomladiti, najprije trebate znatno ograničiti izlaganje suncu. Naime, sunce oštećuje kožu, a posljedice se mogu javiti i nekoliko godina kasnije. Vrlo je važno i da ne pušite jer nikotin dokazano ubrzava starenje kože.

Mišići
Mišići s godinama također gube na čvrstoći. Redovita tjelovježba i više je nego poželjna, ali ako iz bilo kojeg razloga to ne činite, pomladite mišiće uz pomoć sljedeće jednostavne vježbe: svaki dan vježbajte ravnotežu – stojte na jednoj nozi koliko god možete. Izmjenjujte lijevu i desnu. To jača mišiće i pridonosi stabilnosti, tvrde stručnjaci.

Mozak
I mozak s godinama stari, i to znatno brže nego što mnogi misle. Kako ga vratiti u formu? Istraživanja pokazuju da aerobne vježbe mogu pomoći boljem funkcioniranju mozga. Naime, takve vježbe pojačavaju dotok kisika u mozak koji je neophodan za normalno funkcioniranje. Stručnjaci preporučuju barem 30 minuta aerobnih vježbi dnevno za zdrav i funkcionalan mozak.

Oči
Kako starimo, vid postaje sve slabiji. To se događa zbog niza vanjskih utjecaja pa oko gubi svoju fleksibilnost i dolazi do narušavanja vida. Vid ne može ništa vratiti, ali možete djelovati preventivno i, prema stručnim savjetima, prestati pušiti i pripaziti na prehranu. Točnije, prehrana mora biti ujednačena i s puno voća i povrća.

Pluća
Pluća s godinama gube na elastičnosti. Kako ih pomladiti? Stručnjaci kažu da je najvažnije da tjelesna težina bude normalna. Naime, kod pretilih ljudi pluća moraju jače raditi kako bi si uzela dovoljnu količinu kisika. To ih jako opterećuje pa se preporučuje mršavljenje. Dobra je vježba i svaki dan barem pet minuta duboko disati.

Uši
Tijekom života čovjek sluša puno buke pa nije ni čudno što sluh s godinama slabi. Ako ne želite oglušiti, nastojte ne slušati glasno glazbu, a izbjegavajte i uređaje poput iPoda. Slušanje glazbe umjerene jakosti (a bolje je što tiše) prisiljava na neki način dio u mozgu na vježbanje, a to dovodi do boljeg sluha, tumače stručnjaci.

IzvorLeave a Comment