Predivno putovanje sa Devi Mohan u Zagrebu i Splitu – yoga, meditacija i Mai-Tri Iscjeljivanje Reviewed by admin on .   Yogu kao drevnu disciplinu duhovnih, fizičkih i mentalnih praksi nastalih u Indiji, poznaje većina ljudi, barem kao fizičku disciplinu jer je jedna od „s   Yogu kao drevnu disciplinu duhovnih, fizičkih i mentalnih praksi nastalih u Indiji, poznaje većina ljudi, barem kao fizičku disciplinu jer je jedna od „s Rating: 0

Predivno putovanje sa Devi Mohan u Zagrebu i Splitu – yoga, meditacija i Mai-Tri Iscjeljivanje

 

Yogu kao drevnu disciplinu duhovnih, fizičkih i mentalnih praksi nastalih u Indiji, poznaje većina ljudi, barem kao fizičku disciplinu jer je jedna od „stilova života“ do postignuća zdravlja i dobre fizičke forme. Yoga je naravno puno više od toga, pri tome ona vremenom mijenja značenja na mnogo različitih načina s većim brojem interpretacija raznih autora. Postoji široki izbor Yoga škola, s raznim postupcima i načinima pristupanja toj drevnoj vještini.

Zagreb i Split imali su čast ugostiti Devi Mohan certificiranu Instruktoricu Joge, koja je ujedno i predsjednica međunarodne dobrotvorne organizacije ACT Foundation i aktivni član međunarodne duhovne misije njenog supruga i duhovnog Učitelja Mohanjija (www.mohanji.org ) Uz održavanja satova Yoge u svom Yoga studiju u Novom Sadu, Devi održava Yoga radionice i seminare na međunarodnom nivou, kao i seminare Yoge i Pranajame na Sveučilištima. Devi također aktivno podržava i promovira Himalajsku Školu Tradicionalne Yoge (HSTY – www.himalayanschool.com) koju podučava na Mohanjijevim Yoga i Detoks programima širom svijeta.

U Zagrebu i Splitu Devi je održala dvodnevnu radionicu koja se temeljila na „putovanju po čakrama“. Ovo je treći put da Devi dijeli svoja znanja i spoznaje iz Yoge i drevnih znanja o čakrama i meridijanima u Splitu i prvi put u Zagrebu. Ovog puta Devi je dodala i neke elemente iz Tradicionalne Škole Himalajske Yoge, tako da je radionica bila još intezivnija na unutarnjoj razini. Polaznici radionice dobili su još detaljnije razumijevanje o ljudskoj auri, svakom pojedinom energetskom centru ( čakre) – njihovim karakteristikama, blokadama, Yoga asanama i mantrama koje su dobre za balansiranje svake pojedine čakre, te životnim lekcijama koje su povezane sa svakom pojedinom čakrom i još mnogo toga. Yoga asane bile su na srednjem nivou i izvodljive svima, a Devi je teoriju na predavanju obogatila vlastitim primjerima i iskustvima na njezin autentičan, zabavan i poučan način.

Devi je pored izvrsne i autentične Yoga radionice, na večernjem predavanju predstavila rad svog duhovnog učitelja i supruga Mohanjija.  Nakon prikaza njihove međunarodne misije  Devi je sudionike predavanja uvela u predivan unutarnji svijet putem Mohanjijeve meditacije „Moć Čistoće“. Devi je davanjem Shaktipata  iznova podigla već divno iskustvo na još jednu veću razinu s prijenosom visoke duhovne energije.

Drugog dana radonice, Devi je omogućila i intenzivnu individualnu seansu energetskog iscjeljivanja (Mai-Tri Iscjeljivanje).

„Sva tri događaja, yoga radonica, predavanja uz meditaciju i Mai-Tri iscjljivanje bila su nevjerojatno intenzivna i puna energije. Osjećala sam se kao da letim ulicama Zagreba i Splita odlazeći na radionice i povezivanje s grupom. Ti pojedinci su očito pozvani da se okupe, kao da su pažljivo „pozvani“ od strane Majstora, kako bi se mogla stvoriti snažna energija. To je bio potpuno izvan ovog svijeta uz predivnu toplinu koja je izbijala iz mojih dlanova tijekom Shaktipata što je također bilo vrlo intenzivno zbog njihove velike prijemčivosti.“ – rekla je Devi Mohan. Neki od polaznika prisustvovali poklonili su sebi sva tri iskustva- yoga, meditacija i Mai-tri Iscjeljivanje i prošli su  kroz duboko unutarnje čišćenje te osjetili veliki pomak u energiju. Devi je napomenula kako osjeća duboko ispunjenje jer je kao  instrument Mohanjijeve energetske prisutnosti i učenja, došla do tih zadivljujućih ljudi koji su zreli i spremni za intenzitet tog iskustva. Meditacija Moć  čistoće je upravo nevjerojatna, neobično drugačija od bilo koje druge meditacije koju sam ikad probala – rekla je jedna od polaznica. Dodala je kako je na svom amaterskom putovanju u Joga učenju i vježbanju do sada upoznala više Instruktora, ali nikada do sada nije dobila tako vrijedne informacije o energetskim centrima, meridijanima i općenito o Yogi. Budući da je prošla sva tri događaja, pitali smo je koji joj se dio Devinog programa najviše svidio. „Ne mogu izdvojiti dio, jer od početka do kraja osjećala sam se kao da sam na pravom mjestu, u pravo vrijeme. Od Yoge, meditacije do Isjeljivanja, baš sve je bilo predivno i već nakon par dana osvijestila sam intenzivan pomak. Fenomenalno iskustvo.“ (Ivana, Zagreb)

U Hrvatskoj će se Devi pridružiti svom duhovnom učitelju i suprugu Mohanjiu u održavanju posebnog retreata na otoku Hvaru. Između ostalog, retreatu će doprinijeti i svakodnevnim održavanjem jutarnjih Joga seansi. Također, nakon Hvara održat će se i dvodnevni retreat na Bosanskim piramidama, što je za mnoge do sada bilo snažno i iscjeljujuće iskustvo. Sve detalje o navedenim događajima i radu Mohanji Fondacije potražite na www.mohanji.org i www.devimohan.com  

Autorica: Ivana Tišljar

Leave a Comment

%d bloggers like this: