Crno – bijela vjerovanja Reviewed by admin on . Naišla sam u svom radu na iskustva pojedinaca da u nešto vjerujemo ili ne vjerujemo, nema ništa između. Suština je u tome da su vjerovanja različitih intenzitet Naišla sam u svom radu na iskustva pojedinaca da u nešto vjerujemo ili ne vjerujemo, nema ništa između. Suština je u tome da su vjerovanja različitih intenzitet Rating: 0

Crno – bijela vjerovanja

Naišla sam u svom radu na iskustva pojedinaca da u nešto vjerujemo ili ne vjerujemo, nema ništa između.
Suština je u tome da su vjerovanja različitih intenziteta, tj. stupnja istinitosti.

Kod primjene nekih tehnika koje ne koriste skale mjerenja pomaka stupnja vjerovanja, naišla sam da osobe misle da, recimo, sada vjeruju da mogu prevazići zdravstvani problem, ali ako ih pitam koliko je to točno od 1 do 10, gdje je 10 maksimalan nivo istinitosti, dobijem odgovor recimo 8. Dokle god ne postoji vjerovanje 10, u pozadini postoji nešto što blokira proces iscjeljenja.

Svako vjerovanje može imati različite činitelje i aspekte.
Ako ih ima više, tada treba ići dalje, sve dok vjerovanje koje nam ne koristi ne nestane. Ako na primjer ne vjerujemo intenzitetom 10 da se možemo oporaviti od nečega, to ukazuje da postoji neki dio naše podsvijesti koji još uvijek vjeruje u ono što nam ne koristi. Cilj je uvijek doći do nivoa 10 za vjerovanje koje želimo da postane naša realnost. Ponekad se radi o malom broju faktora koji doprinose našem uvjerenju, a ponekad su toliko brojni da je potrebno više tretmana za uklanjanje jednog uvjerenja.

Nekada moramo zalaziti u vrlo neobične teme, “posjetiti” različita vremena i dimenzije da bismo riješili neko kompleksno jako uvjerenje ili obrazac nastao pod utjecajem uvjerenja.

 

Jasmina Kovačev

Ukoliko se već bavite radom s emocijama, uvjerenjima, coachingom,  zdravljem, i želite naučiti efikasne načine rada na dubinskom nivou, priključite se edukaciji EFT praktičara koji vodi EFT Master trener.

 

Prijave na ovaj link.Leave a Comment

%d bloggers like this: