Moje iskustvo s hipnoterapijom i anksioznošću, strahom i paničnim napadima Reviewed by admin on . Dokle god sežu moja sjećanja, osjećala sam strah. Nakon što sam uradila sve što su očekivali od mene roditelji i sredina: završila školu, zaposlila se, osnovala Dokle god sežu moja sjećanja, osjećala sam strah. Nakon što sam uradila sve što su očekivali od mene roditelji i sredina: završila školu, zaposlila se, osnovala Rating: 0
You Are Here: Home » Zdravlje » Alternativne metode liječenja » Moje iskustvo s hipnoterapijom i anksioznošću, strahom i paničnim napadima

Moje iskustvo s hipnoterapijom i anksioznošću, strahom i paničnim napadima


Dokle god sežu moja sjećanja, osjećala sam strah.
Nakon što sam uradila sve što su očekivali od mene roditelji i sredina: završila školu, zaposlila se, osnovala porodicu i donijela dvoje djece na svijet, mama se razboljela od raka i umrla, a nakon par mjeseci počeo je rat. Svaki izlazak preko kućnog praga meni je bio agonija. Išla sam na posao sa kolegicom jer sama nisam smjela.

Kada je rat završen 1996.g, krenuli su panični napadi, tada nisam znala da imam panične napade. Bilo je puno teže kada su djeca otišla studirati u drugi grad, a najgore kada sam shvatila da se više neće vratiti jer su završili školovanje i dobili posao.

Potražila sam pomoć tek 2009.g i rečeno mi je da imam anksiozni poremećaj. Jednu godinu sam pila terapiju, pročitala more toga o anksioznosti i bolje se osjećala.

Kada sam navršila 40 godina staža i otišla u penziju očekivala sam da ću se osjećeti dobro bez stresa radi posla, ali nisam. Zatvorila sam se u stan i osjećala sam strah kada sam sama, i strah od izlaska vani. Na kraju sam morala s mužem ujutru ići i boraviti u kafeu u kojem radi, jer nisam smjela ostati u stanu. Tek bih se nakon par sati smirila i vraćala se u stan te bila u stanju išćekivanja njegovog povratka da se mogu opustiti. Teško sam se nosila sa svim tim, uglavnom sam osjećala prezir prema sebi i želju da nestanem sa ovog svijeta.

Tada je do mene došla hipnoterapija.
Slušala sam dva puta dnevno snimku 21 dan i zatim nastavila jednom dnevno. Iznenadilo me što nisam više niti jednom imala panični napad. Nakon par dana slušanja ostajala sam u stanu kada muž ode na posao, beskrajno sam zahvalna zbog toga. Osjećala sam strah a ne paniku, suočavala se s njim i bilo je sve lakše i lakše podnijeti fizičku manifestaciju straha. Počela sam se osjećati sigurnom, držala sam emocije pod kontrolom.

Nemam riječi da opišem olakšanje. Isplaniram si aktivnosti i druženja i najčešće ih realizujem bez prevelikog otpora. Ponekad iznanada osjetim radost, sigurnost i mir unutar sebe.
Sretna sam zbog toga.

Hvala od srca
Vaša N.V.

Izvor

 

Leave a Comment