Tradicija koju zna mali broj ljudi: Večeras se privlači sreća za cijelu narednu godinu! Reviewed by admin on . Početak zime donosi velike promjene, sanjarenja i ispunjenje najvećih želja! Evo što trebate učiniti u noći zimske kratkodnevice kako bi privukli sreću u svoj ž Početak zime donosi velike promjene, sanjarenja i ispunjenje najvećih želja! Evo što trebate učiniti u noći zimske kratkodnevice kako bi privukli sreću u svoj ž Rating: 0

Tradicija koju zna mali broj ljudi: Večeras se privlači sreća za cijelu narednu godinu!

Početak zime donosi velike promjene, sanjarenja i ispunjenje najvećih želja! Evo što trebate učiniti u noći zimske kratkodnevice kako bi privukli sreću u svoj život
Od davnina zimska kratkodnevica simbol je početka sljedeće faze u ljudskom životu. Prema vjerovanju, zimska kratkodnevica koji pada između 21. i 22.12. dan je kada se Sunce ponovo rađa. Ovaj dan idealan je za razne obrede i rituale, jer on obilježava rođenje novog života. Prema drevnoj legendi, sve želje i misli u noći zimskog solsticija bit će ispunjene, piše lovesensa.rs.

Isto tako, dobri rezultati mogu se ostvariti u iscjeliteljskim ritualima, obredima za stjecanje mudrosti, snage i privlačenje prosperiteta. Također, svako proricanje tijekom zimskog solsticija daje najtočnije rezultate. Meditacija, samorazvoj, stjecanje duhovnog procvata i mnogih drugih postupaka koji se provode u ovom danu, imaju blagotvoran učinak na ljudski život. Zimska kratkodnevica je vrijeme za promjenu, koja je u stanju da donese poboljšanje svakoj osobi.

Zimska kratkodnevica koji se događa 21.12. je jedan je od najstarijih manifestacija čovječanstva. U astrologiji Sunce predstavlja vitalnost muškarca, njegove specifičnosti duhovne komponente. Razdoblje solsticija je obnova energije, pa dan zimskog solsticija treba koristiti za planiranje novih ideja koja treba realizirati u idućih godinu dana. Ovog dana ukrašava se novogodišnja jelka sa žutim, zlatnim, crvenim, narančastim elementima, jer ove boje donose bogatstvo i prosperitet u našu kuću.

Tijekom ovog dana na papiru napišite sve ispunjene želje, ciljeve, negativna iskustva i neuspjehe. Papir se spaljuje simbolično kako bi se oslobodili od svih starih i beskorisnih iskustava. Energija zimske kratkodnevice definitivno će nam pomoći da ispunimo svoj plan. Svoje želje za narednu godinu treba staviti ispisane na papir pod novogodišnje drvce i tog dana usmjeriti duhovne molbe za ispunjenje. Za poseban ritual za dan zimske kratkodnevice nisu vam potrebni bilo kakvi predmeti, biljke, svijeće ili aromatična ulja. Dovoljni su čisto srce i riješenost da učinite nešto lijepo za sebe. Idealno bi bilo da se izvodi vani, ali ako to nije moguće, može se prakticirati u kući, ili još bolje na terasi.

Kada padne noć, izađite vani, uspostavite ritam disanja koji vama odgovara, s uživanjem udišite i izdišite zrak. Pogledajte u nebo, pokušajte da “osjetite” zvijezde, njihovo pulsiranje… Ispružite ruke prema nebu i izgovorite: “Noći, pozdravljam te”.

Sada zažmirite, “zaronite” u sebe i pokušajte da “izvučete” sve strahove i brige, i da im date neki oblik. Ne izbjegavajte ih, već se suočite s njima, neka slobodno naviru, neka izlaze iz vas… Nemojte ih zadržavati, nego zamislite kako odlaze, kako se kreću prema zvijezdama i nestaju.

U tom trenutku obuzet će vas osjećaj opuštenosti, sreće, a vaše tijelo će biti preplavljeno divnom, toplom energijom. Zamolite nebo i zvijezde da prihvate vaše strahove, da vas oslobode od njih, a potom im se zahvalite.

 


%d bloggers like this: