Feng Shui novogodišnje tajne: Prije i poslije dočeka

Feng Shui novogodišnje tajne: Prije i poslije dočekaEliminiranje prošlosti radi bolje budućnosti podrazumijeva pripreme za doček Nove godine.

Kada želimo ući u nešto novo, prethodno je neophodno da raskrstimo sa starim. Prije ulaska u novu životnu fazu, stare stvari, događaje i događanja trebamo na pravi način ostaviti iza sebe, da ih otpustimo od sebe i budemo prijemčivi za nešto novo.

Nove godine trebamo željno iščekivati uz nove nade i ciljeve. A, na njima treba i raditi.

Svaka osoba treba da nauči da vlada energijama oko sebe. Naši preci su to znali od davnina i prenosili su naučeno svojim naslijednicima, ali se vremenom taj običaj izgubio. Sada su nivoi dvije vladajuće energije (energije neba i energije zemlje) takvi da se svi mi trebamo početi usklađivati s njima. Ako se staro ne postavi tamo gdje mu je mjesto, onda ni novo neće doći gdje i kako treba!

Prije dočeka

1. Dan pred dočeka je nekretninu potrebno u cijelosti očistiti. Nakon normalnog sređivanja, obavezno ovlaš prebrisati sav namještaj, štokove vrata i prozora rastvorom: morska sol + voda + jabukov ocat, kako biste pročistili i otklonili memoriju starih događaja.

2. Posebnu pažnju treba obratiti na sređivanje kuhinje i kuhinjskih elemenata. Štednjak – prihodi, rerna – nenaplaćeni dugovi, sudoper – loše vijesti, frižider – novac. Ako je bilo koji dio neuredan i prljav, osim navedenih negativnih implikacija postoji mogućnost da neki član obitlji ima problem sa zdravljem tijekom godine.

3. Svaki komad namještaja nemojte vraćati točno na isto (prethodno) mjesto. Neka razlika u odnosu na prethodnu poziciju bude barem 1 cm. Time pokrećete stagniranu energiju.

4. Sva vrata podesite tako da se otvaraju pod kutem od 90 stupnjeva (bez vješalica i nereda iza istih – to vrijedi za svaku sobu ponaosob). Vrata predstavljaju nove mogućnosti (svaka osoba ima pripadajuća vrata sobe u kojoj boravi). Ako se vrata ne otvaraju po pravilu „90 stupnjeva“, tada ni dovoljna količina sreće neće proći kroz njih.

5. Stvari koje vam ne trebaju od odjeće i obuće obavezno poklonite ili bacite, ne zadržavajte ih. U novu godinu uđite s barem jednim novim komadom obuće ili odjeće na sebi.

6. Tajna kaže da, ukoliko želite prosperitetnu novu godinu, kupite ukrasno i lijepo, novo posuđe koje ćete postaviti na trpezarijski stol. Ako konzumirate obroke iz prelijepog posuđa, možete očekivati procvat, obilje i blagostanje tijekom čitave godine.

7. Pripremite lijepo dekoriranu trpezu, bez obzira hoćete li Novu godinu dočekati izvan doma. Neka Vaša trpeza izgleda bogato. U novu godinu treba ući uz bogatu trpezu, kako bi ista bila prosperitetna.

blank

8. Napišite pismo Djeda Mrazu u kojem ćete navesti osobne želje i stavite ga ispod jelke. Nije bitno koliko godina imate, bitno je da shvatite poantu pisane forme Vaših želja: dokumentujući želje u vidu pisane riječi, stvarate frekvenciju grupiranja čestica želja, koje se vremenom spajaju i stvaraju materijalno obličje istih. Svakim oblikom pisanja aktivirate realizaciju ciljeva.

PISMO DJEDA MRAZU ZA PRINTANJE (KLIKNITE OVDJE KAKO BISTE DOWNLOADOVALI I/ILI ISPRINTALI PISMO DJEDA MRAZU)

Nakon dočeka (u 00:08h)

1. Otvorite prozor
Ako ponoć dočekujete u svom domu, nakon čestitanja, vatrometa i pjesme, treba otvoriti najveći prozor u dnevnom boravku i poželjeti dobrodošlicu novoj godini. Obratiti se energiji neba i reći da očekujete lijepa događanja, dobre prihode i sreću u domu.
Nakon toga se opustite, udahnite duboko i osjetite pozitivnu energiju!
blank

2. Kreirajte film
Kada se probudite, prvog jutra nakon dočeka, u ležećem položaju udahnite duboko, opustite se i kreirajte vizualizaciju u kojoj ćete vidjeti samo pozitivne događaje koji dolaze u Vaš život u toku novozapočele godine. Treba stvoriti slikoviti prikaz svih željenih segmenata i, bez izuzetka, vidjeti i osjetiti sebe u njima, kao sretnu i zadovoljnu osobu.

3. Prvi događaj

Ono što se bude događalo tijekom prvog dana nakon dočeka predstavljat će bazu energije za čitavu godinu. Zato sami napravite i osmislite pozitivna događanja, smijeh, prijatelje i drage ljude s kojima ćete taj dan provesti. Bez ružnih riječi, negativnih emocija, ljutnje, nervoze i bijesa.

blank

4. Boca želja
Nekoliko dana nakon ulaska u novu godinu, odaberite staklenku u koju ćete ubaciti ispisane papiriće s Vašim željama i onim što želite da Vam se dogodi. Ova bocu je potrebno puniti i čuvati do narednog dočeka. Na kraju godine, dan pred doček, potrebno je izvaditi papiriće i provjeriti što se od zapisanog ostvarilo. Pravilo je da svaku želju zapisujete u sadašnjem vremenu (tj. prezentu).