Svaki zub je povezan s jednim organom – bol u pojedinom zubu može predvidjeti problem u tom organu! Reviewed by admin on . Jeste li znali da i najmanji problem sa zubom moze biti znak unutranjeg problema? Iako zvuči nevjerojatno, postoji jaka veza između stanja vasih zuba i unutarnj Jeste li znali da i najmanji problem sa zubom moze biti znak unutranjeg problema? Iako zvuči nevjerojatno, postoji jaka veza između stanja vasih zuba i unutarnj Rating: 0
You Are Here: Home » Zdravlje » Zdravlje općenito » Svaki zub je povezan s jednim organom – bol u pojedinom zubu može predvidjeti problem u tom organu!

Svaki zub je povezan s jednim organom – bol u pojedinom zubu može predvidjeti problem u tom organu!

Jeste li znali da i najmanji problem sa zubom moze biti znak unutranjeg problema? Iako zvuči nevjerojatno, postoji jaka veza između stanja vasih zuba i unutarnjih organa. Procitajte više u ovom zanimljivom članku!

Na primjer, gornji i donji sjekutići su povezani s bubrezima, mjehurom, i ušima, dok su očnjaci povezani sa stanjem jetre i žučnog mjehura.

Kao što je objašnjeno od strane stručnjaka, prednji kutnjaci odražavaju stanje pluća, a kutnjaci mnogo govore o stanju u želucu, slezeni i gušterači, i na kraju, umnjaci su povezani sa srcem i tankim crijevom.
Međutim, to ne znači da su sva oštecenja organa povezana sa stanjem zubiju.
U mnogim slučajevima, pacijent osjeća nelagodu i laganu bol u područjima oko zdravog zuba dok se ponekad bol može osjetiti u područjima gdje je zub već odavno uklonjen.


Bol se u takvim slučajevima zove fantomska bol i to je rezultat poruka koje zahvaceni organ šalje na odgovarajući zub.

PROVJERITE LISTU ISPOD ZA KORELACIJU ZUBA I ORGANA:

– Bol u gornjim i donjim sjekutićima je obično znak upale mokraćnog mjehura, upale uha, cistitisa ili pijelonefritisa – – Bolovi u prvom sjekutiću signaliziraju anginu ili prostatitis
– Ako imate kronične bolove u očnjaku, to bi mogla biti upala žučnog mjehura ili hepatitis
– U slučaju bolova u premolarnom zubu, uzrok može biti kolitis, alergijske reakcije, upala pluća, ili dysbactriosis.
– Ako imate bolove u četvrtom zubu (gornjem i donjem), vjerojatno imate probleme kao što su bol u koljenu, laktovima, ramenu, bolesti debelog crijeva ili upalnih bolesti poput artritisa.
– Što se tiče bolova u kutnjakcima, razlozi mogu biti u želucu, kroničnom pankreatitisu, dvanaesniku, anemiji, kroničnom gastritisu.
– Bolovi u šest donjih zuba obično su povezani s problemom s venama, ateroskleroze i problemi s arterijama.
– Bolovi u šest gornjih zubiju su često povezani s upalom jajnika, slezenom i štitnjačom, sinusima i ždrijelnim bolesti. – Ako vas je bol udarila u donjim kutnjacim, vrlo je vjerojatno da patite od proširenih vena, polipa kolona ili problema s plućima kao što su bronhijalna astma, upala pluća i bronhitis
– Bol umnjaka je prilično problematična jer su ti zubi povezani sa srčanim oboljenjima, urođenim manama i koronarnim bolestima srca.

Izvor

 


Leave a Comment