Ovo morate probati – pomfrit od avokada Reviewed by admin on . Nije tajna da pommes frites - pomfrit - nije pretjerano zdrav, pogotovo onaj koji dolazi iz restorana brze prehrane. Kako se na tim mjestima peče u dubokoj masn Nije tajna da pommes frites - pomfrit - nije pretjerano zdrav, pogotovo onaj koji dolazi iz restorana brze prehrane. Kako se na tim mjestima peče u dubokoj masn Rating: 0
You Are Here: Home » Zdravlje » Prehrana » Recepti » Ovo morate probati – pomfrit od avokada

Ovo morate probati – pomfrit od avokada

Nije tajna da pommes frites – pomfrit – nije pretjerano zdrav, pogotovo onaj koji dolazi iz restorana brze prehrane. Kako se na tim mjestima peče u dubokoj masnoći, tj. ulju, margarinu ili maslacu, i to po više puta u istom ulju, pommes frites prije svega kupi te nezdrave masnoće koje mogu biti odgovorne za cijeli niz zdrastvenih problema. I zato ga jednostavno izbjegnite, a sebe “zavarajte” odličnim zdravim zamjenama.

Ovo je upravo jedna od fantastičnih zamjena za pommes i to, uz pomoć voća. Zvuči nevjerojatno, ali je moguće…i jaaako je lako i jaaako je ukusno.

Potrebni sastojci:

2 avokada

1 šalica kukuruznog brašna

3 jaja

2 šalice integralnih krušnih mrvica

Kokosovo ulje

Himalajska sol ili gomashio (NAPRAVITE SAMI GOMASHIO)

Priprema: Avokado ogulite i narežite na pola, izvadite sjemenku pa narežite na trakice. Svaku trakicu umočite u brašno, jaja i mrvice. Pržite na kokosovom ulju 5 minuta, a tu i tamo ga okrenite. Izvadite na ubruse i malo posolite.

 

bruce-lipton

Izvor

 


Leave a Comment