Pripremite se: Što nam nosi supermjesec u Biku 14. 11. 2016. Reviewed by admin on . . Kad u ponedjeljak, 14. studenoga 2016., u 14.52 počne njegova mijena, puni Mjesec još neće biti vidljiv u svoj svojoj raskoši zbog koje ga nazivaju supermjese . Kad u ponedjeljak, 14. studenoga 2016., u 14.52 počne njegova mijena, puni Mjesec još neće biti vidljiv u svoj svojoj raskoši zbog koje ga nazivaju supermjese Rating: 0

Pripremite se: Što nam nosi supermjesec u Biku 14. 11. 2016.

supermoon.

Kad u ponedjeljak, 14. studenoga 2016., u 14.52 počne njegova mijena, puni Mjesec još neće biti vidljiv u svoj svojoj raskoši zbog koje ga nazivaju supermjesecom. On će od uobičajenog punog Mjeseca biti gotovo 15 posto veći i 30 posto jačeg sjaja, a Mjesec je posljednji put Zemlji bio tako blizu 26. siječnja 1948. godine. Zato, kad se nekoliko sati poslije u ponedjeljak budete vraćali kući s posla, zastanite na trenutak i uživajte u pogledu jer nova prilika da se puni Mjesec vidi u tako golemu izdanju bit će tek 25. studenoga 2034. godine. Evo što nam sve nosi ta rijetka prilika…


Poticajna, nježna i pristupačna

Ovaj će puni supermjesec biti u znaku Bika; bit će u opoziciji sa Suncem u Škorpionu te u trigonu s Plutonom (vladarom Škorpiona) u Jarcu i sekstilu s Chironom u Ribama. Kao i uvijek kad je posrijedi puni Mjesec, emocije će biti naglašene, a Mjesečeva će blizina to dodatno potencirati.

Svi ćemo tih dana biti pomalo “opaljeni Mjesecom”, no, ističu astrolozi, nema razloga za brigu jer Bik je znak Mjesečeve egzaltacije te se u njemu iznimno dobro osjeća.

Usto, zahvaljujući harmoničnim aspektima s Plutonom i Chironom, nevjerojatna dubina i moć ovog punog Mjeseca bit će poticajna, nježna i pristupačna. U biti, navodi astrologinja Clarissa, autorica portala Viva combusta, naglasak je na osi Bik-Škorpion uz potporu Plutona i Chirona. Bik i Škorpion su fiksni znakovi koji traže usidrenje u svojim motivima, no dok je Bik jednostavan zemljani znak, Škorpion je dubinski složen vodeni znak.

Dobit ćemo dokaze svog sustava vrijednosti

Iznimna blizina Mjeseca baca jako svjetlo na međuigru nužnosti i želja, sigurnosti i strasti, otvorenog i jednostavnog nasuprot prikrivenom i složenom. Škorpionu je Bik potreban da spriječi iscrpljivanje zbog prekompliciranih emocija; Bik pak treba Škorpion da se pokrene iz inertnosti u nešto što ima dubinu.

Pun Mjesec u Biku stoga je sjajno vrijeme da se u ravnotežu dovedu te sile: je li oko vas previše drame te trebate stabilnije ozračje? Ili vam je potrebno više strasti i intenzivnih zbivanja kako biste spriječili da mentalno i emocionalno atrofirate?

Iscjeljujuće su snage naglašene nježnom, ali moćnom potporom koju ovaj puni Mjesec dobiva od Plutona i Chirona. Bit će istaknuta i pitanja novca i vlastite vrijednosti, koje su kod mnogih povezane, ali i pitanja koliko nas se poštuje zbog naših standarda ili koliko sami poštujemo vlastite standarde, kaže Clarissa.

Ako vaš sustav vrijednosti funkcionira za vas te ste okruženi dobrim ljudima koji cijene vaše vrijednosti, u ovo ćete doba dobiti dokaze za to.

-Patricia Lucija Tomasović

 

 

%d blogeri kao ovaj: