Ljubav u koštici avokada Reviewed by admin on . . Ljubav se izražava životom, jer ona je to, ona je život! Ako zamislimo da je zemlja Ljubav, što je onda sjeme? Što je voda, sunce, zrak? Kad “zabijete” koštic . Ljubav se izražava životom, jer ona je to, ona je život! Ako zamislimo da je zemlja Ljubav, što je onda sjeme? Što je voda, sunce, zrak? Kad “zabijete” koštic Rating: 0

Ljubav u koštici avokada

Slikovni rezultat za koštica avokada.

Ljubav se izražava životom, jer ona je to, ona je život! Ako zamislimo da je zemlja Ljubav, što je onda sjeme? Što je voda, sunce, zrak?

Kad “zabijete” košticu avokada u zemlju, sve što vam treba je samo strpljenje, malo vode i sunca. Što je ovdje sve Ljubav, tko koga tu iritira, pogoni, čija je namjera usađena u što? Što je to što je rascijepilo tvrdu košticu i kao da pruža ruke izvana, novi život iz nje k sebi doziva?


Bezuvjetna Ljubav nije činjenično znanje, nego mudro. Ako vam Ljubav nešto objašnjava, tumači, svrstava u kategorije, znajte da je to predatorski aspekt voljenja, nešto poput druge strane iste kovanice. Bezuvjetna Ljubav je nijema, tiha i želi povratiti naše iskustvo Izvorne strasti, njezinu bezobličnost u nama. Ona želi prizvati sjećanje iz stanja svijesti kada je sve stalo u nju, nije bilo izvanjskog. Tako nas sada podučava da je sve na ovoj slici Ljubav, a bezuvjetnost je u prihvaćanju tog prizora kao sna predatorske svijesti da se stopi s tim, da glad za “moje” nestane. To je ono kada mene u njoj nema, a ja sam sve to.

Ljubav će vas natjerati da joj služite, da posložite sve te radnje u ovaj prizor sa slike. Kad kažemo da se Ljubav izražava životom, onda mislimo na strast da svaku našu gestu radimo svjesno, s voljenjem, bez obzira na ishod. Ne sadim avokado da bih poslije imao besplatne plodove, nego da izrazim život kroz sebe. A plodovi su izjava povjerenja koju Ljubav uzvraća, tek blago kimanje glavom kojim ona svoje prisustvo potvrđuje.

-Neno Ljubić
nenadljubic.com%d blogeri kao ovaj: