Lagana, bezbolna i nadasve učinkovita metoda čišćenja crijeva

Ova metoda temeljena je na mojim osobnim ispitivanjima i pokazala se kao najbolji način za brzo čišćenje stijenki crijeva od višegodišnjih naslaga. Lagana je, zdrava, možete ju raditi kad god osjetite da vam nešto u trbuhu stvara neugodu, svakog tjedna ili nekoliko mjeseci.

Naglasit ću da je čišćenje vaših crijeva nužnost ako želite uopće imati koristi od prijelaza na kvalitetniju prehranu, ili one koju konzumirate. Ako ne maknete naslage, crijeva neće moći povući ono što organizmu iz hrane treba, ili će to biti u jako malom postotku. Dajte tijelu mogućnost izbora, njegujte svoje organe, naročito one koji su krucijalni za zdravlje vašeg tijela. Metoda je brza, lagana, bezbolna i primjenjiva kod svih ljudi. Moram li reći da će vam se trbuh smanjiti i splasnuti barem na pola? Potrebna vam je soda bez aluminija, askorbinska kiselina, čaša, voda, plastična žličica, 2-3 sata vremena, slobodan toalet. Radite u jutro i natašte, bez nervoze i polako.

Postupak:
2 plastične žličice sode (pune) razmutite u 1 dl mlake vode (ne više), zatim to popijte.
Sada natočite novih 1 dl vode u koju dodajete 2 žličice askorbinske kiseline i kratko promiješajte. Drugom žličicom (može ista ali mora biti suha) u to dodajte 1 žličicu sode. Zapjenit će naglo i pustite malo da se reakcija smiri. Zatim to popijte.
Potrudite se iskoristiti i talog, ništa ne ostavljajte.

Sada si natočite barem 1 l vode koju ćete piti kad vam zatreba. Otprilike u vrijeme dok ovo radite, osjetit ćete kako vam se više ili manje napuhnuo trbuh. To je dobro. I znači da je druga tekućina s askorbinskom kiselinom došla do prve tekućine sa sodom i nastaje reakcija koju ste vidjeli kod miješanja u čaši.

To će nastaviti rastapati i čistiti sve na što naiđe, do izlaza iz crijeva. Imat ćete 3-5 pražnjenja, koja su nagla i tekuća, pa budite što bliže toaletu. Vodu koju ste pripremili za piti, možete piti ako zatreba i na toaletu, dapače. Detoksikacija crijeva biti će bolja i učinkovitija. Ako je čišćenje bilo potpuno, u zadnjem pražnjenju iz vas će teći skoro čista voda.
Ako ste počeli na primjer u 9 sati, bit će sve gotovo oko 11:30. Sada pojedite svježe voće koje volite, recimo dvije banane, ili što već osjetite da vam se jede. Nemojte navaliti na kruh ili pecivo, puno je glutena, a njega ste upravo čistili iz crijeva.

Nakon ovakvog čišćenja, tijelo će vam ‘disati’ novom energijom, a hrana će napokon dobiti smisao unosa.

-Elizabeta Vega