Feng Shui tajne: U kakvom domu živite? Reviewed by admin on . Cjelokupna energija svijeta i života se sastoji od uzajamnog odnosa yin i yang-a, kao i utjecaja 5 elemenata. Njihov odnos postoji svuda u univerzumu: u okružen Cjelokupna energija svijeta i života se sastoji od uzajamnog odnosa yin i yang-a, kao i utjecaja 5 elemenata. Njihov odnos postoji svuda u univerzumu: u okružen Rating: 0

Feng Shui tajne: U kakvom domu živite?

welcome

Cjelokupna energija svijeta i života se sastoji od uzajamnog odnosa yin i yang-a, kao i utjecaja 5 elemenata. Njihov odnos postoji svuda u univerzumu: u okruženju, tijelu i u načinu na koji to tijelo hranimo. Djelovanje uzajamnih odnosa ovih energija postoji u svakom domu.

Kako je dom estetski uređen, tako će i djelovati na korisnike. Tajna je znati vladati energijama oko sebe, uskladiti odnos yin i yang-a i stvoriti ples harmonije među njima.


„Hiperaktivan“ dom
Ako je u domu previše svjetla, velikih prozora, jakih boja, čudnih oblika i ako je bučno, taj dom posjeduje previše yang energije, što može donijeti hiperaktivnost, bijes, pa i agresiju. U ovakav dom je potrebno unijeti yin elemente.

Hiperaktivan dom

„Melankoličan“ dom
Polumrak, spuštene ili pokvarene rolete, prozori s draperijama, somot i pliš, te (gotovo) konstantna tišina, su karakteristike doma koji obiluje yin energijom. Previše yin-a dovodi do melankolije, bezvoljnosti, neraspoloženja i bolesti. U ovakav dom je potrebno unijeti yang elemente, a ti mogu da budu: ružičasta, tirkizna ili narančasta dekoracija/detalj/stolica/fotelja/jastuci ili prekrivač. Yin i yang ne mogu jedno bez drugog. Ako uređujete interijer i pratite novi, svedeni dizajn, obavezno se potrudite ubaciti yang elemente u prostor, kako bi ples yin & yang-a bio harmoničan.

melanholican-dom

Ako osoba želi biti zdrava i zadovoljna svojim životom, treba da u prostor u kojem boravi unese vrstu energije koja je komplementarna njenom biću (karakteru). Aktivnim, yang osobama ugodan je yin interijer, dok se mirne, yin osobe dobro osjećaju u yang enterijeru.

Ukoliko u tijelu osobe počne preovladavati yin nad yang-om ili obrnuto, u tijelu nastaju anomalije. U domu, neusklađenost yin i yang-a prouzrokuje životnu disharmoniju.

PET ELEMENATA U DOMU

Utjecaj 5 elemenata na čovjeka i njegov organizam je i te kako izražen. Unutar doma ne treba pretjerivati u upotrebi jedne boje (svaki element ima pripadajuće, tj. komplementarne boje i elemente uređenja), jer ista (svojom dominacijom unutar tog prostora) može imati negativan utjecaj na određen aspekt života.

Previše jednog elementa može prouzrokovati razne tegobe.

„Kuća straha“
Mnogo plave i crne boje, stakla i ogledala, valovitih formi, slika s vodom, znači da dom obiluje energijom elementa vode. Voda u velikoj količini „odnosi“ mnoge dobre stvari – npr. novac i stabilnost, ali i donosi strah. Ukoliko posjedujete prostorije obojane u plavu boju ili garnituru te boje, a niste u mogućnosti da je zamijenite nekim drugim rješenjem, postavite svježe biljke u prostor. Biljka posjeduje energiju elementa drvo. U sistemu elemenata voda hrani drvo. Upotrebom biljaka, oslabit ćete snagu elementa voda.

Kuća straha

„Bijesan“ dom
Mnoštvo zelene boje, biljaka, namještaja od drveta, drvenih statua, te i slika cvijeća i biljaka su karakteristike doma koji posjeduje previše energije elementa drvo, što izaziva stvaranje bijesa. Da bi se ta energija stabilizirala, potrebno je ubaciti dekorativne elemente žute boje, terakotu, dekorativno kamenje ili lampu. Sve navedeno pripada elementu zemlja, koji crpi snagu elementa drvo.

Besan dom

Hiperaktivni nervi
Obilje crvene i narančaste boje, svijeća, lampi, prouzrokovat će da energija iz radosti pređe u euforično stanje, nervno uzbuđenje i svađe. Ove probleme stvara element vatra. Voda vatru hladi. Smanjite upotrebu jarkih boja i unutar prostora postavite dekorativne školjke (element voda) koje će vatrenu energiju umiriti.

„Brižan“ dom
Ukoliko je Vaš dom ispunjen tamnosmeđim dezenima, krem, bež i žutim nijansama, te i predmetima od keramike, terakote i kamenja, domaćin kuće bit će veoma zabrinut, a domaćica uznemirena, jer Vašim domom vlada element zemlja. Metalne srebrne ili bakarne dekoracije ublažit će preovlađujuće osjećaje brige.

Brižan dom

„Dom tuge“
Mnoštvo sive boje, bijele boje, te i metalnih dekoracija, srebrnih nijansi, deko noževa i oštrica, „podarit će“ ovom domu preveliku koncentraciju energije metala. Kada ta energija dominira prostorom, osim mogućnosti zdravstvenih tegoba za čije otklanjanje će biti neophodan operativni zahvat, ista uzrokuje događaje čije su posljedice patnja i tuga. Dekorativni elementi crvene boje (jer vatra topi metal), umirit će energiju metala i stvoriti neophodnu dozu dobre volje, te i vratiti osmijehe na lica ukućana.

Dom tuge

Primjer interijera harmonije i sklada:

Primer enterijera harmonije i sklada

Sandra Drinčić

Sandra Drinčić će održati prvi Feng Shui business seminar u Zagrebu, 04.12.2016. Prijavite se i rezervirajte svoje mjesto, radi praktičnog rada broj sudionika je ograničen.

 

%d bloggers like this: