To sam ja – onaj omjer zacrtanih želja i ostvarenih snova Reviewed by admin on . . Kada sam prije godinu dana počela raditi na osobnom rastu i razvoju, kada sam se upustila u svijet duhovnosti i odlučila se na "unutarnju alkemiju", moja prva . Kada sam prije godinu dana počela raditi na osobnom rastu i razvoju, kada sam se upustila u svijet duhovnosti i odlučila se na "unutarnju alkemiju", moja prva Rating: 0

To sam ja – onaj omjer zacrtanih želja i ostvarenih snova

zavoljeti-sebe.

Kada sam prije godinu dana počela raditi na osobnom rastu i razvoju, kada sam se upustila u svijet duhovnosti i odlučila se na “unutarnju alkemiju”, moja prva mentorica i životna učiteljica, me je upitala: Znaš li ti tko si? Hmmm, čudnog pitanja, prvo što mi je na um palo bilo je, pa znate ja sam mama, ja sam diplomirana pravnica, kćerka, sestra, supruga… itd. Njezina reakcija na moj odogovor je bilo gromoglasno “NE, NE, i NE, ništa od toga nisi ti, to je sve ono s čim ti živiš, to su samo titule koje su ti dodjeljene koje dijeli još mnoštvo žena na svijetu, a nisu TI, a isto se tako predstavljaju”… i baš to me vrati u realnost, da još na tisuće žene se predstavlja baš ovako… Onda je uslijedila rekacija, hoćeš li da znaš tko si, zaroni u dubinu sebe, svoje duše, očisti sva ta uvjerenja koja živiš godinama i tek ćeš onda shvatiti tko si.


Iako je bilo prije godinu dana, te riječi mi tako glasno odzvanjaju u glavi, jer je to bio jedan od najboljih savjeta koje sam u životu dobila.

I krenula sam roniti, tražiti, skidati sloj po sloj, željna tog znanja, ne želeći propustiti priliku da ne naučim govoriti ono što mislim, osjećam i želim. U tom procesu “učenja” sam u mnogim trenucima pomislila da je taj put pretežak, ali uprkos svemu kad se upustiš, nemaš izbora i ideš do kraja.

Danas mogu reći da je to dugačko putovanje, da sam tek na početku, ali na predivnom početku, okružena srcu najdražim ljudima na svijetu, radim samo ono što me istinski ispunjava, s jedne strane prepoznajem onaj dio sebe koji je jako otvoren prema drugim ljudima, dok s druge strane je prava istina da sam postala i vrlo “isključiva”, te da više nemam apsolutno nikakvu potrebu objašnjavati se bilo kome za bilo šta u mom životu. Bez da ostavim ikome gorak okus u ustima prekidam svaku vezu sa svakim za koga vidim da narušava moj unutarnji mir, napaja se mojom energijom dok me istovremeno gleda u oči i guši se u vlastitoj nesreći.

Spoznala sam da je moj najveći luksuz moje vrijeme, da ne postoji jučer ili sutra, nego samo SADA, spoznajem da je moje pravo JA ona emocija koja budi toplinu u srcu, osmijeh na usnama, te moje pravo JA nije ništa sa početka priče i nema te titule niti tog zvanja, koje ti može pružiti takav osjećaj.

Svoju osobnu sreću tražim u svom srcu i duši, drugi ljudi je mogu samo dodatno pojačati i danas svjedočim činjenici, da kad istinski volite sebe, doživotna romansa Vam je zagarantirana.

I za kraj: prestanite se predstavljati titulama, jer ih svi dijelimo, pronađite sebe, usrećite sebe… a onda se sve posloži, ne na naš način nego na Božji način i ne u naše vrijeme, nego u Božje vrijeme… jer kad živite sreću, samo je želite dijeliti i onda nema potrebe svidjeti se drugima, ona unutarnja inteligencija Vam to ne dozvoljava, jer sviđam se sama sebi :), a gdje ćeš bolje od toga.

I da, to sam JA, onaj omjer zacrtanih želja i ostvarenih snova.

-Amra Nahić

 

Leave a Comment

%d blogeri kao ovaj: