SIROMAH I BOGATAŠ Reviewed by admin on . . Netko me je u prisutnosti brata Ivana, blizanca, upitao da li smo bili bogata ili siromašna obitelj. Bez dvoumljenja sam odgovorio: siromašna. Moj brat se usp . Netko me je u prisutnosti brata Ivana, blizanca, upitao da li smo bili bogata ili siromašna obitelj. Bez dvoumljenja sam odgovorio: siromašna. Moj brat se usp Rating: 0

SIROMAH I BOGATAŠ

braca.

Netko me je u prisutnosti brata Ivana, blizanca, upitao da li smo bili bogata ili siromašna obitelj. Bez dvoumljenja sam odgovorio: siromašna.

Moj brat se usprotivio. Po njegovu mišljenju to nije istina. Mi smo za razliku od siromašnih, imali to, to i to. I tako dalje. Nisam rekao ništa. Pitao sam ga jedino da li je on to, da nismo siromašni, mislio i dok smo bili djeca. On je odgovorio da jest, čitavo djetinjstvo. A onda je razgovor o toj temi prestao i krenuo drugim tokom, ali ja se nisam mogao sabrati i misliti o nečemu drugom.


Eto tako, stanovali smo u istoj sobi, jeli istu hranu, nosili gotovo istu odjeću, radili iste poslove, bili istih dana, mjeseci i godina, imali iste roditelje i tako dalje, a on je mislio da smo mi dobrostojeća obitelj, a ja da smo siromašni. Da je on tako mislio i osjećao, nisam nikada znao.

Sve malo sliči na priču. Rasla dva brata likom vrlo slična (dvojajčani blizanci) zajedno, jedan bogat, a drugi siromašan. U tišini koja je nastala pomislio sam: što bih dao da sam bio na Ivanovu mjestu.

Danijel Dragojević, zbirka Cvjetni trg

Izvor

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Leave a Comment

%d bloggers like this: