Šesta čakra: Od žrtve vlastitih iskustava postanite stvaratelj vlastitih iskustava Reviewed by admin on . . Šesti je centar na našem čelu, između očiju.  . Taj nam centar omogućuje da opažamo više od onoga što nam pet osjetila mogu pokazati. Omogućuje nam da spoznaj . Šesti je centar na našem čelu, između očiju.  . Taj nam centar omogućuje da opažamo više od onoga što nam pet osjetila mogu pokazati. Omogućuje nam da spoznaj Rating: 0

Šesta čakra: Od žrtve vlastitih iskustava postanite stvaratelj vlastitih iskustava

cakra.

Šesti je centar na našem čelu, između očiju.
 .
Taj nam centar omogućuje da opažamo više od onoga što nam pet osjetila mogu pokazati. Omogućuje nam da spoznajemo namjere drugih, čak i kada ih ne izražavaju. Omogućuje nam da prepoznamo prigode koje nam za duhovni rast nude iskustva s kojima se susrećemo. Mijenja nam usmjerenje, pa od žrtve vlastitih iskustava postajemo stvaratelji vlastitih iskustava. Taj nam centar pruža putokaze pomoću kojih se možemo orijentirati u oceanu iskustava. Uz to, dopuša nam da vidimo kako djeluje Zemaljska škola, i kako je savršena.

.
Što više taj centar postaje aktivan u svakome pojedincu, to se više rađa nova ljudska vrsta. Taj centar probudio se i u vama, inače ne biste čitali ovu knjigu. Kada se taj centar aktivira, ljudi mogu sagledati cjelokupnost materijalnog svemira, zvijezde i galaksije, planine i oblake, kamenje i oceane kao dio većeg, nematerijalnog svemira. Ništa se ne događa slučajno.
.
Kada energija izađe iz tog centra u ljubavi i povjerenju, u svemu što pogledate, vidjet ćete mudrost i suosjećanje Svemira. Kada iz njega izađe u strahu i dvojbi, sve što vidite doima se hladno i zastrašujuće. U prvom slučaju put kroz šumu obasjan je sunem i pristupačan, a u drugom mračan i zloslutan. Kada put pred sobom vidite na prvi način, on vas doziva naprijed. Kada ga vidite na drugi način, on će vas plašiti. Kada taj centar prerađuje energiju u ljubavi i povjerenju, sve će vam postati jasno, shvati ćete smisao svega u životu, uključujući i smisao osjećaja.”
.
“Svaki bolan osjećaj znači da
djelujete,
govorite,
mislite
u strahu i dvojbi.”
.
Ako u našem tijelu dođe do određenog poremećaja, na primjer bolesti, dobro je znati da problem potječe od centra koji je najbliži tjelesnom poremećaju, odnosno zbog njegova gubitka energije u strahu i dvojbi koji se nastavlja. Ta informacija ima iznimnu vrijednost. Sa stanovišta pet osjetila bakterije su uzrok upale pluća, začepljene arterije uzrokuju srčane bolesti, itd. S tog je stanovišta rješenje za upalu pluća antibiotik, a srčane se bolesti liječe operacijom arterija. Međutim, dublji uzrok svakog tjelesnog poremećaja zapravo je energija koja iz energetskog sustava izlazi u strahu i dvojbi.
.
Oslobađanje energije iz energetskog sustava u ljubavi i povjerenju stvara zdravlje i dugovječnost. Takva energija drugačije “osvjetljava” vaše energetske centre. Ona stvara zahvalnost, radost i ispunjenost. Njihove boje možda ne možete vidjeti, ali ih možete osjetiti. Doživljavate kako vas ispunjavaju ljubav i smisao. Duboko ste uključeni u sadašnji trenutak. Zračite radošću i optimizmom. Duboko poštujete svaki događaj i situaciju u kojoj se nađete, čak i one koje ostali smatraju tragičnima. Tako se doživljava izlaženje energije iz energetskog sustava u ljubavi i povjerenju. To je također i doživljavanje autentične snage.
.
Iz knjige “Srce duše”, Gary Zukav i Linda Franci
.

Leave a Comment

%d blogeri kao ovaj: