Zadatak broj jedan: Poštujte sebe! Reviewed by admin on . [caption id="attachment_24054" align="aligncenter" width="610"] Vento[/caption] Poštujte svoje tijelo i njegove potrebe... slušajte što vam poručuje, i ono što [caption id="attachment_24054" align="aligncenter" width="610"] Vento[/caption] Poštujte svoje tijelo i njegove potrebe... slušajte što vam poručuje, i ono što Rating: 0

Zadatak broj jedan: Poštujte sebe!

Vento

Vento

Poštujte svoje tijelo i njegove potrebe… slušajte što vam poručuje, i ono što mu treba to mu i dajte, odmah, bez odlaganja.
Naučite slušati signale i poruke koje vam šalje, a šalje vam svakodnevno jer želi da na njega obratite pažnju.

Evo jedna zgodna vježbica koja vam može pomoći u tome:
Svaki dan stavite ruku na srce ili stomak i upitajte se: drago moje tijelo volim te, što ti danas treba, što mogu učiniti za tebe danas?
to je izraz aktivne ljubavi prema sebi i jako puno pomaže u ovim promjenama…


Poštujte fazu u kojoj se nalazite, npr. ništa vam se ne da, nemate volje nigdje ići, družiti se s ljudima, baš vam dođe da se povučete u sebe, zavučete u krevet, da nikoga ne vidite i danima ne napuštate svoju malu kućnu oazu. Ne brinite niste u depresiji ili nešto sl., to je normalna faza koju svatko prođe s vremena na vrijeme. Dapače čak je i korisno s vremena na vrijeme sebi priuštiti odmor od svega i od svih.

I obično, u tom periodu otpuštamo nadublje stvari, suočavamo se s nečim od čega smo prije bježali (zato smo i bili zaokupljeni raznim aktivnostima i druženjima).
Također, taj period je koristan jer tada obično spoznajemo neke vrijedne stvari, dobivamo dragocjene uvide za sebe i svoj život.
Jer samo u tišini, možemo čuti poruke svoje Duše…

To je moglo bi se reći, potpuni reset našeg sistema, baš kao što je potreban i našem kompjuteru s vremena na vrijeme.
I poslije te faze osvježeni, puni nove energije, ideja i zamisli krećemo u život i vidimo da je to sve imalo smisla. (Koliko god izgledalo na vani možda teško, bolno, usamljeno.., možda nas drugi tada niti ne razumiju, nije bitno, bitno je da vi sami sebe razumijete i maksimalno podržite dok to traje).

Zato dragi moji, volite se i podržavajte maksimalno, u kojoj god fazi da jeste i imajte razumijevanje za sebe i svoje trenutne potrebe…

-Ivana Bezina Shanti

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Leave a Comment

%d bloggers like this: