VJERUJEM U TEBE Reviewed by admin on . . U mom životu uvijek je bilo i ima onih nekoliko dragocjenh koji su u mene vjerovali i još uvijek vjeruju. Vjerovali su čak i kad je ono što su u meni podržava . U mom životu uvijek je bilo i ima onih nekoliko dragocjenh koji su u mene vjerovali i još uvijek vjeruju. Vjerovali su čak i kad je ono što su u meni podržava Rating: 0

VJERUJEM U TEBE

vjerujem-u-tebe.

U mom životu uvijek je bilo i ima onih nekoliko dragocjenh koji su u mene vjerovali i još uvijek vjeruju. Vjerovali su čak i kad je ono što su u meni podržavali izbacilo tek dva nježna, prozirna listića, i nije se još ni naziralo što će od toga zapravo biti. Ali oni su u tome prepoznali nešto, i onda je to vremenom, polako zaista postalo nešto.

Ti „moji“ vidjeli su u meni samo najbolje, na sve ostalo, prilično su žmirili. Svaki je moj crtež u njihovim očima bio ravan Michelangelovom, a svaka priča u istom rangu s Andrićevom. Budi strpljiva, polako, doći će trenutak kad će i svi ostali to vidjeti. Nemojte se smijati, oči ljubavi uvijek tako gledaju, nema u njima kritičnosti, i malo ili nimalo objektivnosti. Samo dobra toplina od koje sve raste i uspijeva, pa čak i ono u što ni sama nisam sasvim sigurna.


Jedna od najvažnijih stvari u životu je vjera u sebe i o tom zrnu ovisi baš sve: stabilnost i veličina onog što se gradi, materijal koji se za gradnju bira, moguće priznanje, uspjeh, i prvi sljedeći korak. I sam život, budućnost, jer to je rijeka koja ne miruje, pa kad se desi da se umorim i posustanem, sigurna da nikad više ništa neću napisati ni naslikati, dovoljno je da se pojavi netko od onih koji u mene vjeruju, bez obzira što sama ne vjerujem, i opet me podigne, gurne, ponese a često i nasmije tom svojom potpuno prostodušnom i nekritičnom vjerom čija je energija neopisiva jer je od čiste ljubavi, i stoga djelotvorna. Onda opet krenem, nesigurno, ali krenem.

Vjerujem u tebe riječi su jednake snage kao i one: volim te. Čak mislim da je u njima neki tajni kod, kao ona skrivena alkemijska formula koja običan metal pretvara u zlato. Ove su riječi vjetar u jedrima i padobran koji se u zadnji čas otvara. Ponekad je dovoljno da znam da netko moj u mene vjeruje, da izdržim, da nastavim, zbog njega, da ga ne razočaram. Dok se ne sastavim dovoljno da nastavim zbog sebe same. Zato mislim da su ovo riječi koje mogu sve promijeniti, čak spasiti svijet. Vjerujem u tebe, uvijek, i kad nitko drugi ne vjeruje. Vjerujem u tebe i kad su te drugi zaboravili.Vjerujem u tebe… jer te volim.

Edit Glavurtić

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Leave a Comment

%d bloggers like this: