VIDEO: Izabrana najveselija pjesma na svijetu koja u trenu popravlja raspoloženje Reviewed by admin on . .   Brojne studije pokazale su vezu između glazbe i raspoloženja. Istraživanje Sveučilišta Missouri ustanovilo je da dva tjedna slušanja brže glazbe, neovi .   Brojne studije pokazale su vezu između glazbe i raspoloženja. Istraživanje Sveučilišta Missouri ustanovilo je da dva tjedna slušanja brže glazbe, neovi Rating: 0

VIDEO: Izabrana najveselija pjesma na svijetu koja u trenu popravlja raspoloženje

fredi.
 

Brojne studije pokazale su vezu između glazbe i raspoloženja. Istraživanje Sveučilišta Missouri ustanovilo je da dva tjedna slušanja brže glazbe, neovisno o žanru, popravlja raspoloženje i ljudi se osjećaju sretnijima.

Znanstvenici su se sada bacili na otkrivanje najsretnije pjesme na svijetu.

Neuroznanstvenik Jacob Jolij kreirao je formulu analizirajući ukupno 126 pjesama iz 50-godišnjeg perioda. Među predloženim pjesmama ispitanici su trebali odabrati onu koja ih najviše veseli.

Osim odgovora ispitanika, Jolij je u obzir uzeo i tempo pjesme, tonalitet, temu i tekst pjesme. Otkrio je da su pjesme koje su ispitanici proglasili sretnima, uglavnom u višim tonalitetima, te nešto brže od prosjeka, odnosno 140 do 150 BPM-a.

Najsretnijom pjesmom na svijetu tako je proglašena ‘Don’t Stop Me Now’, grupe Queen.

Izvor

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Leave a Comment

%d bloggers like this: