Sreća je iza ugla: Poslušajte ove savjete i istog trenutka popravite raspoloženje Reviewed by admin on . . Sreća ima trostruko jaču snagu nego negativne misli. Često zaboravljamo da se ona nalazi u malim stvarima, a ovi trikovi pomoći će vam da vam se osmijeh vrati . Sreća ima trostruko jaču snagu nego negativne misli. Često zaboravljamo da se ona nalazi u malim stvarima, a ovi trikovi pomoći će vam da vam se osmijeh vrati Rating: 0

Sreća je iza ugla: Poslušajte ove savjete i istog trenutka popravite raspoloženje

sreca.

Sreća ima trostruko jaču snagu nego negativne misli. Često zaboravljamo da se ona nalazi u malim stvarima, a ovi trikovi pomoći će vam da vam se osmijeh vrati na lice.

Provedite vrijeme s nekom životinjom

Uživajte u sunčevom danu u igranju s vašim psom ili se mazite sa svojom mačkom. Ukoliko nemate ljubimca, idite do parka i nađite nekog psića kojem treba maženje ili nahranite lutalicu. Druženje sa životinjama oslobađa oksitocin u vašem mozgu koji pokreće osjećaj sreće.


Zahvalite se za lijepe stvari u životu

Istraživanja pokazuju da vam zahvaljivanje može pomoći da se osjetite bolje. Probajte prije spavanja napisati bar tri stvari za koje ste zahvalni – za posao, dragu osobu ili nešto potpuno banalno poput toga da ste stigli da odgledate omiljenu seriju.

Podsjetite se koliko ste sjajni

Vi ste sjajni, samo morate sebe uvjeriti u to. Studije pokazuju da je samoprihvaćanje ključ sretnijeg života, ali to je nešto što često zaboravljamo.

Meditacija i samo meditacija

Istraživanja pokazuju da će vas par minuta meditacije svakog dana učiniti sretnijim. Bjekstvo od realnosti u zen zonu automatski će vas osvježiti i vratiti osmijeh na lice.

Muzika

Nema ničeg boljeg kada čujete melodiju koja vam se sviđa, zar ne? Nauka se slaže i kaže da slušanje omiljene muzike može dovesti do pozitivnijeg stava. Pritisnite play i razvedrite se odmah.


Družite se sa nekim tko je sretan

Veselje je zarazno. Ali i loše raspoloženje. Ako provodite vrijeme s ljudima koji stalno kukaju i mrače vas svojim problemima, i vi ćete se osjećati negativnije. Izbjegavajte energetske vampire i okružite se pozitivnim ljudima, pa ćete i vi biti sretniji.

Planirajte odmor

Iščekivanje putovanja je slatko skoro kao i samo putovanje. Pripremanje za odmor pokazalo se kao veoma efikasnim u podizanju nivoa sreće, ističe studija objavljena u New York Timesu.

Isforsirajte osmijeh

Vjerojatno vam je smijanje posljednje na umu kada ste u lošem raspoloženju, ali osmijeh vam može pomoći da okrenete taj namrštni izraz lica. Stručnjaci tvrde da forsiranje osmijeha može poboljšati vaše raspoloženje.

Topla kupka

Napunite kadu vodom, napravite pjenu i dodajte par kapi aromatičnog ulja. Čim uronite u zagrljaj tople vode, vaše raspoloženje će se razvedriti.

Vjerujte u pravilo “zlatne proporcije”

Ova terija koju je razvila psihologinja Barbara Fredrickson, kaže da za svaku negativnu stvar koja vam se dogodi, dolaze tri pozitivna događaja. Zato ne trebate očajavati već dignuti glavu i radovati se pozitivnim stvarima koje slijede.

Stanite i pomirišite cvijeće. Doslovno.

Jedna studija o tome kako miris utječe na sreću, ustanovila je da su ispitanici koji su boravili u sobama s aromom cvijeća bili čak tri puta sretniji od onih kojima je ovaj miris bio uskraćen.

Promatrajte svjetliju stranu

Postoje mnoge beneficije ako život doživljavate kao polupunu čašu, umjesto poluprazne. Pokušajte naći dobre stvari u svakoj situaciji. Optimisti nisu samo sretniji, oni također žive duže.

Izvor

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Leave a Comment

%d bloggers like this: