Pouka duhovnog učitelja: Ponovite ovu riječ 100 puta dnevno i život će vam se promijeniti iz korijena Reviewed by admin on . Sri Chinmoy je duhovni učitelj, filozof, umjetnik i sportaš. Svoj život je neumorno posvetio ideji mira, harmonije i jedinstva među ljudima. Tijekom života je č Sri Chinmoy je duhovni učitelj, filozof, umjetnik i sportaš. Svoj život je neumorno posvetio ideji mira, harmonije i jedinstva među ljudima. Tijekom života je č Rating: 0

Pouka duhovnog učitelja: Ponovite ovu riječ 100 puta dnevno i život će vam se promijeniti iz korijena

Sri Chinmoy je duhovni učitelj, filozof, umjetnik i sportaš. Svoj život je neumorno posvetio ideji mira, harmonije i jedinstva među ljudima.

Tijekom života je često putovao i držao predavanja na najpoznatijim univerzitetima širom svijeta, kao što su Harvard, Cambridge, Prinston, Yale, Oxford, Tokio i mnogi drugi.

Nadamo se da će ova njegova pouka promijeniti i vaš život!

ČISTOĆA

Prije svega, pokušajmo shvatiti što je krajnji efekt jedne loše misli.

Ako samo nazivamo te misli, lošim, nebožanskim i nečistim mislima, to nije dovoljno. Ono što moramo zapamtiti jeste da svaka od ovih riječi označava jednu ideju, a to je ’ropstvo’.

Loše misli će na kraju učiniti samo jednu stvar – vezat će nas!

Ali, božanske misli nas šire.

Svi vi znate što je čistoća. Ako možete ponoviti riječ ČISTOĆA samo sto puta dnevno, još pre nego što ustanete iz kreveta, čistoća će početi da svraća u vaš život i vaš um.


Kada ponovite riječ ’čistoća’, pokušajte osjetiti da su vaša usta čista, da su vaše oči čiste, da vam je srce čisto, da je svaki dio vašeg tijela čist.

Svaki put kada izgovorite reč ’čistoća’, koncentrirajte se na neki dio tijela i osjetite da je čist.

Kada ste ovo učinili sto puta, osjetit ćete da niste ništa drugo nego čistoća!

Možete otići i jedan korak dalje.

Kada pogledate u cvijet, odmah osjetite da je cvijet vrlo čist. Kada pročistite čitavo vaše postojanje, potrudite se da osjetite da vi sami niste ništa drugo nego cvijet.

Kada osjetite da ste postali cvijet, položite ga na vaš oltar kao dar Bogu.

Plakali ste za čistoćom i nju vam je Bog dao, pa ćete kao znak zahvalnosti položiti sebe pred Božja stopala.

dobrarec.rs

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Leave a Comment

%d bloggers like this: