NIŠTA NIJE SAMO MOJE Reviewed by admin on . . Što god me u životu snašlo, kakvim god rajskim ili paklenim predjelima morala proći, ni u čemu nikad nisam sama. Uvijek je netko to već proživio, i prije mene . Što god me u životu snašlo, kakvim god rajskim ili paklenim predjelima morala proći, ni u čemu nikad nisam sama. Uvijek je netko to već proživio, i prije mene Rating: 0

NIŠTA NIJE SAMO MOJE

edit.

Što god me u životu snašlo, kakvim god rajskim ili paklenim predjelima morala proći, ni u čemu nikad nisam sama. Uvijek je netko to već proživio, i prije mene već tu bio.

Bolesti, odlasci, iluzije, samoće, ali i uspjesi, očaranosti, putovanja, gozbe … nikad ništa nije samo moje, sve s nekim dijelim. A opet, sve to jest moje, najdublje i najviše koliko može biti, jer me stvara i oblikuje, i u tom stalnom pokretu svaku stanicu napuštam drugačija nego što sam u nju ušla, i s drugom prtljagom.


A zapravo, oni najteži i najtamniji trenuci, koji su me najviše boljeli i najdublje razočarali, kad sam gledala oči u oči svom strahu i bespomoćnosti, takvi trenuci donijeli su u moj život ljude koji su istim tim tamnim šumama već prošli, i isto iskustvo na svoj način proživjeli. Ti trenuci prepoznavanja nešto su najbolje što se može dogoditi, jer nitko nikom ništa ne treba objašnjavati, sve stane u nekoliko rečenica, i odmah se razumijemo, odmah smo svoji, povezani.

To je nagrada, ako mene pitate. Ta bliskost. Olakšanje. Utjeha. Osjećaj da što god bilo, kakvim god me tunelima život poveo nikad nisam sama.

Edit Glavurtić

Foto Katia Chausheva
https://www.pinterest.com/pin/436004807650562333/

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Leave a Comment

%d bloggers like this: