“Napredni svijet”: JEDANAESTOGODIŠNJI DJEČAK ODUZET RODITELJIMA ZATO ŠTO SE SAM IGRAO U DVORIŠTU Reviewed by admin on . Socijalna služba na Floridi oduzela je jedanaestogodišnjeg dječaka roditeljima nakon što ga je zatekla kako sam igra košarku ispred svoje kuće, čekajući da mu s Socijalna služba na Floridi oduzela je jedanaestogodišnjeg dječaka roditeljima nakon što ga je zatekla kako sam igra košarku ispred svoje kuće, čekajući da mu s Rating: 0

“Napredni svijet”: JEDANAESTOGODIŠNJI DJEČAK ODUZET RODITELJIMA ZATO ŠTO SE SAM IGRAO U DVORIŠTU

Jedanaestogodišnji dečak oduzet roditeljima zato što se sam igrao u dvorištu

Socijalna služba na Floridi oduzela je jedanaestogodišnjeg dječaka roditeljima nakon što ga je zatekla kako sam igra košarku ispred svoje kuće, čekajući da mu se roditelji vrate s posla. Roditelji su se zadržali zbog gužve u prometu, a kada su stigli kući, uhićeni su, prenosi Parenting.com.

Dječak je tog dana stigao iz škole kući prije roditelja i kako nije imao ključ, odlučio je da igra košarku dok se ne vrate. Na nesreću, susjed ga je primijetio i pozvao policiju (nije ga pozvao kod sebe op. AI). Kada su se roditelji poslije 90 minuta vratili, policija ih je pretresla, uzela otiske prstiju i odvela u pritvor gdje su proveli noć, a dječaka i njegovog četvorogodišnjeg brata odvela u instituciju.


“Zvaničnici su zaključili da dječak nije imao pristup vodi ili zaklonu, iako imamo dvije pipe u dvorištu i otvorenu šupu. Kažu da nije imao hrane – zato što je svoju užinu već pojeo. Zameraju i da nije mogao u kupatilo, iako policajac nije imao nikakav problem da urinira u našem dvorištu dok je naš sin sjedio sam u policijskom automobilu. Ne postoji zakonsko ograničenje za uzrast u kojem dijete smije biti samo u svom dvorištu na Floridi” kaže dječakova majka.

Socijalna služba smjestila je dječaka i njegovog brata u dom za djecu bez roditeljskog staranja, zatim kod rodbine, a zatim opet u dom. Za vrijeme sudskog saslušanja, socijalna služba je zahtijevala da se dječak trajno oduzme roditeljima, ali je on “molio” suca da se vrate kući. Suddac je pristao da ih vrati roditeljima, poslije mjesec dana, nakon što su oni dali izjavu da su pogriješili iz neznanja i da im se to nikada više neće dogoditi. Roditelji se ipak moraju pojaviti na krivičnom sudu krajem mjeseca i izjasniti se da nisu krivi za zanemarivanje djece. Morat će pohađati satove roditeljstva i ići na terapiju. Dječaci će preko ljeta morati boraviti u dnevnom kampu, pod nadzorom stručnjaka.

Izvor

 

Izvor: Parenting.com

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Leave a Comment

%d bloggers like this: