“JA SAM ČUDAN, JA SAM NOV”- Pjesma autističnog dječaka ganula cijeli svijet Reviewed by admin on . .  Desetogodišnji Benjamin Giroux za domaći zadatak je dobio da napiše pjesmu. Nakon što je učiteljica Benjaminu i njegovim drugarima iz razreda dala da kod kuć .  Desetogodišnji Benjamin Giroux za domaći zadatak je dobio da napiše pjesmu. Nakon što je učiteljica Benjaminu i njegovim drugarima iz razreda dala da kod kuć Rating: 0

“JA SAM ČUDAN, JA SAM NOV”- Pjesma autističnog dječaka ganula cijeli svijet

autist.

 Desetogodišnji Benjamin Giroux za domaći zadatak je dobio da napiše pjesmu. Nakon što je učiteljica Benjaminu i njegovim drugarima iz razreda dala da kod kuće napišu pjesmu, nije očekivala ono što je uslijedilo.

.

Naime, desetogodišnji Benjamin je napisao pjesmu o svom životu s autizmom. Pjesmu je nazvao “Ja sam”, a u njoj je pokušao da izrazi kako se osjeća jer je “drugačiji” od drugih.


“Ja sam čudan, ja sam nov

Pitam se jesi li i ti

U zraku čujem glasove

Vidim da ih ne čuješ i to nije fer

Ne želim biti tužan

Ja sam čudan, ja sam nov

Pretvaram se da si i ti.

Osjećam se poput dječaka u svemiru

Dotičem zvijezde i osjećam se kao da ne pripadam ovdje

Brinem se šta će drugi misliti

Plačem kad se oni smiju, postajem sve manji i manji

Ja sam čudan, ja sam nov

Sada shvaćam da si i ti takav

Kažem: “Osjećam se kao autsajder”

Sanjam o danu kada će to biti ok

Pokušavam se uklopiti

Nadam se da jednog dana i hoću

Ja sam čudan, ja sam nov.”

Kad je svoju pjesmu pokazao tati, on se rasplakao od siline emocija koje su ga preplavile. Istu reakciju je imala i Benjaminova učiteljica, ali i svi oni koji su je pročitali nakon što je postala viralna. Nacionalno udruženje za autizam podijelilo ju je na svojim stranicama u nadi da ćemo malo bolje shvatiti ljude koji svijet vide drugačije od ostalih.

Azra Pandur

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Leave a Comment

%d bloggers like this: