Spritualnost – još uvijek kontroverzna riječ koja se počinje polako priznavati i koristiti širom svijeta sa sve manje sumnje i ograničavajućih uvjerenja.

Za mnoge koji ne vjeruju da u sebi nose spriritualnu moć, slijedi dobra vijest. Postoji uspavana spiritualna energija u svima nama koja samo čeka da izbije na površinu. Zašto uspavana? Jednostavno, zato što se ne koristi.

Polako osluškujemo i otključavamo misterije koje naš um i univerzum ima na ponudi.

Osluškivanje na polju spiritualne recepcije može biti nevjerojatno korisno pri bilo kojem kreativnom razmišljanju i svatko od nas može sam sebi postati dobar savjetnik, dobro procijeniti ljude, događaje, okolnosti.


Pronaći ćete odgovore i vodiče kroz razne izazove u životu. Tražeći istinu, pronaći ćete sebe – tko ste zaista, što je vaša svrha u životu, saznati više o prošlim životima, budućim iskustvima, steći jasnoću i uvid u bilo kojem području života, uključujući zdravlje, mnoge odgovore, duhovni put, poboljšanje duhovnog i osobnog razvoja, duhovno vodstvo, razviti se kao cjelokupno ljudsko biće, biti u stanju da budete odgovorni za svoj život.

Slijedi nekoliko savjeta o tome kako da se oslobodite svoje uspavane spiritualne moći.

1. Stav uspjeha je odlučnost!

Ponašajte se kao da ste željeno već postigli. I to je točno. Moć leži unutar vas. Svatko ima ovu urođenu sposobnost koja zahtijeva ostvarivanje spiritualnih sposobnosti.
Važno je da očekujete uspjeh, pa ćete to i postići. Nastavite vježbati i ostanete u fokusu ka vašim ciljevima.

2. Ritual i stvaranje svetog prostora

Ritual je veoma važan pri duhovnom napredovanju. Napravite svoj ritual prije nego što počnete svoj posao i nakon što ga završite. Napravite sveti prostor pozivajući svoje vodiče, anđele, pomagače, učitelje, Boga. Ritual bi uvijek trebao da se završi upućivanjem zahvalnosti svojim vodičima, vidljivim i nevidljivim pomagačima. Zamolite ih da odu u miru nakon što završite rtual. Također ukoliko ste radili s nekim, uputite im zahvalnost i uvjerite se da su napustili prostor u miru.

3. Oslobodite um

Duboko opuštanje je ključ za promjenu svijesti i izmijenjena stanja. Opuštanje je prva stvar kojom trebate ovladati, jer bez opuštenosti uma ne možete ići naprijed ka povećanju spiritualne moći. Radite na tome, dok god ne postane vaša druga priroda.

4. Koristite se spiritualnim alatima kako biste probudili uspavani duhovni potencijal

Spiritualni alati mogu biti od velikog značaja i koriste se za razvoj duhovne svijesti. Mogu dati poticaj u pravom smjeru, ubrzavajući proces i rad kroz blokade.

Primer spiritualnih alata za duhovno napredovanje: kristali i drago kamenje, orgoniti (generatori životne energije), tarot karte, tibetanske zdjele, meditacija, visak, rad na disanju, joga, pjevanje. Potrebno je također provoditi više vremena u prirodi i biti u prisustvu uzvišenih spiritualnih bića.

Meditacija je jedan od najvažnijih spiritualnih alata. Neobučeni um juri u svim pravcima i stvara konfuziju sebi i drugima. Stabilnost i kontrola nad umom može se postići kroz meditaciju. Tek tada možete biti jasni sami sebi, uzemljiti se i biti u stanju da dostignete izmijenjena stanja svijesti.

5. Bilješke, vođenje dnevnika kroz duhovno putovanje

Ovo je jedan od osnovnih načina za duhovni napredak. Zapišite odgovore prije nego što zaspite i uvjerite se da ste zabilježili svako kom putovanja, meditacije, sna: reči, simbole, slike, crteže, mirise, ukuse, sve ono na što ste naišli tijekom putovanja. Ovi podaci su veoma korisni za budućnost, kako bi primijetili koliko ste napredovali, na čemu trebate raditi i mogu značajno pomoći u dobivanju odgovora na razna pitanja.

Izvor