Ho’oponopono: Tko zapravo bira? Reviewed by admin on . . Um ima vrhunske argumente da nam ispriča priču kako mi nešto ne možemo, kako nismo vrijedni, jer eno, Mate i Šime su probali, pa su propali. A kakve argumente . Um ima vrhunske argumente da nam ispriča priču kako mi nešto ne možemo, kako nismo vrijedni, jer eno, Mate i Šime su probali, pa su propali. A kakve argumente Rating: 0
You Are Here: Home » Kolumne » Kolumna Nenada Ljubića » Ho’oponopono: Tko zapravo bira?

Ho’oponopono: Tko zapravo bira?

sudbina.

Um ima vrhunske argumente da nam ispriča priču kako mi nešto ne možemo, kako nismo vrijedni, jer eno, Mate i Šime su probali, pa su propali.
A kakve argumente ima Srce? Ono nikad ne kaže: “Čuj, Jakov je probao, pa vidi ga, baš je jadan!” Srce kaže‘Volim te’! Ono ništa drugo ne kazuje, jer zna da iza sebe ima Beskonačnost.

Donošenje odluka je istinski izazov. Treba imati snage za otpustiti pouzdane argumente uma, jer eto Mate je zaista propao, pa vidjeli smo to na svoje oči! Nije to snaga nekog građevinskog stroja da sruši veliku zgradu! Ne, to je fina struja svjesnosti koja će uzeti ono nečujno, nevidljivo, ono iza argumenata, iza priče. Možemo nazvati bilo kojim imenom taj fini tok svijesti, ja ga zovem Ljubav. Pod tim imenom sam sveo sve sile iz svih legendi kroz ljudsku povijest, bila to Prana, Chi, Spirit ili pak Sila iz filmova “Ratovi zvijezda”.
Zato, kad život od nas traži da odlučimo, kažimo: “Upotrijebi Silu divni čovječe, uzmi je sad, odmah!”


Dopustiti Ljubavi da nas vodi ne znači biti lutka na koncu programa i sjećanja. To znači imati povjerenje u nešto nevidljivo, apstraktno, a opet toliko moćno da kompletnu stvarnost drži na okupu. Povjerenje je poput dlijeta, njime oblikujemo i osnažujemo našu volju da živimo slobodnim životom. Kad kažem ‘Volim te’, to je baš taj udarac u to dlijeto jer znam da je sve ono što slijedi samo forma te sile stvaranja i moram je odmah otpustiti. Nije lako, ali moram. Ako to ne učinim, svaki slijedeći udarac je žudnja uma da kreira svoju skulpturu u kojoj je Mate propao i odmah potom ta forma nesvjesno postaje propali, jadni ja.

Voljeti svjesno je umijeće življenja. Zato volite u izmijenjenim stanjima svijesti jer možete svjedočiti Sili kako djeluje. Svako drugo Volim te u uobičajenim stanjima svijesti će vas podsjetiti na to iskustvo. Imat ćete povjerenje, jer kao što svjedočimo propalom Mati, ako koristimo Silu, svjedočit ćemo i osnaženom zanosu Ljubavnog stvaranja vlastite slobode. Onda možemo stvarno odabrati, biranje je tada pravo, a ne tek ideja koja se vrti po pamfletima izjava drugih ljudi!

Neka Ljubav bira, a ne um.

-Nenad Ljubić

nenadljubic.com

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Leave a Comment