11 savjeta za uzdizanje svijesti Reviewed by admin on . . Što zapravo znači “uzdizanje svijesti”? To se često prikazuje kao neka vrsta nadljudskog postignuća koje će nam omogućiti duhovne supermoći, ali to zapravo zn . Što zapravo znači “uzdizanje svijesti”? To se često prikazuje kao neka vrsta nadljudskog postignuća koje će nam omogućiti duhovne supermoći, ali to zapravo zn Rating: 0

11 savjeta za uzdizanje svijesti

uzdizanje-svijesti.

Što zapravo znači “uzdizanje svijesti”? To se često prikazuje kao neka vrsta nadljudskog postignuća koje će nam omogućiti duhovne supermoći, ali to zapravo znači da oslobađamo svoju dušu i svijest od nagomilanog tereta. Što više unutarnje slobode ostvarimo, to postajemo lakši i svjetliji. Postati prosvijetljen se odnosi upravo na to – prosvjetljenje. Širenje svijesti je proces kojim obasjavamo (olakšavamo) naš teret, tako da se možemo kretati slobodno i nesmetano, kao svjetlosna bića, što i jesmo!

Predstavljam vam 11 savjeta i uvida koji su meni osobno pomogli da obasjam svoj teret i podignem svoju svijest.


1. Budite ono što jeste u svakom trenutku

Da, to je tako jednostavno. Zamijenite pretvaranje svojim prisustvom. Ne morate čekati da se osjećate “dobro”, ili “savršeno”, ili da se nešto dogodi, da biste se opustili u svom vlastitom postojanju. Ne treba gledati tuđe životne puteve i uspoređivati, sudit ili da sumnjati u sebe. Ovakav način razmišljanja ionako predstavlja lažnu sliku o vama. Bez obzira što osjećate ili kakva je trenutna situacija, samo budite ono što jeste i dopustite da se ostalo događa samo od sebe.

“Pronađite onaj mir koji sam u sebi miruje bez ikakvog napora. Budite tamo – budite onaj koji ima mir.” – Mooji

2. Oslobodite se straha od osjećanja

Ovo je veliki problem. Otkrivati tko smo uopće nije drugačije od otvaranja vrata kuće – kuća je velika metafora za ljudski um. To je veliki korak, jer puštamo svjetlosti da uđe! Ali to što smo otvorili vrata ne znači da smo kuću temeljito i pregledali? Znači li to nužno da smo posjetili svaku sobu, otvorili svaki ormar, ili čak proveli neko vrijeme u “strašnom” podrumu? Možda smo samo brzo provirili u svaku sobu. Jesmo li posvetili neko vrijeme da ih u potpunosti istražimo, da u njima meditiramo, da ih počistimo i otvorimo prozore kako bismo pustili svjetlost unutra? Jesmo li zadovoljni s tim da vrata ostavimo otvorena za druge ljude kako bi mogli pogledati iza njih?

Svjetlo naše svjesnosti nije ograničeno promatranjem samo onoga što je udobno i prihvatljivo za naš um. Ono je ovdje kako bi obasjalo sve sobe – čak i one prašnjave ormare sa svim starim, emotivno nabijenim teretom. Često se ignorira ono što prikriveno leži unutar svake sobe. Ali sada vjetrovi promjene otvaraju sva vrata i mnogi od nas osjećaju i ponovno doživljavaju osjećaje od kojih smo se nekada skrivali. Jedino što nas sprječava da vidimo blagoslov dopuštanja promjenama da nam se dogode, je strah od osjećanja. Kada jednom odlučimo da nas taj strah ne može kontrolirati i definirati, mi prirodno ostavljamo sva vrata otvorenim, znajući da vjetar promjene neće slomiti ono što mi zaista jesmo, već će slomiti samo zastarjele identitete koji ograničavaju našu unutarnju slobodu i mir.

“Svrha ovog putovanja nije da se” dobro osjećamo”, već prije da osjećamo ono što se u stvari događa u nama, drugim riječima, naša namjera nije da se bolje osjećamo, već da postanemo bolji u osjećanju. Naše izvorno stanje postojanja je radosno, harmonično, mirno i puno ljubavi. Međutim, buđenje našeg postojanja u početku zahtijeva putovanje kroz trenutno stanje emotivnog tijela. “- Michael Brown, Proces prisutnosti.

3. Oslobodite se etiketa

Možete li se osloboditi identificiranja? Na primjer, pogledajte zeca, pticu ili cvijet. Skakuće li zec unaokolo razmišljaući o tome da je zec, pjeva li ptica zato što “to ptice rade”, a može li se ljepota nekog cvijeta osjetiti preko njegovog imena, ili se jednostavno osjeća u tišini? Isto vrijedi i za nas. Ne odbacujmo riječ BIĆE u izrazu “ljudsko biće”. Što manje dopustimo da se određujemo identitetom, više prostora stvaramo našem izvornom postojanju da zasja te ćemo se prosvetljenije i življe osjećati. Zastanite da biste udahnuli sada, u ovom trenutku i poistovjetite se sa životom.

Oslobodite se raznih misli i osjećaja. Ovo je također dobar podsjetnik kada je dopuštanje da osjećamo u pitanju. Trenutno živimo u vremenu gdje mnogo toga izbija na površinu, bilo da su u pitanju sustavi vjerovanja, sputane emocije, traumatični ožiljci, identiteti ili percepcije. Najlakši način da prođete kroz sve ovo nije samo da se oslobodite straha od osjećaja, već i da ne žurite uvijek u poistovjećivanju s pričama ili emocijama koje se pojave. Ovo može biti izazov, ali pomaže kada znamo da oslobađanje nije nešto što radimo, već nešto što jesmo ispod svega što pokušavamo učiniti. Ispod mentalne buke, mi smo OVDJE, promatramo što prolazi pored nas i osjećamo sve bez osuđivanja ili poistovjećivanja. Kada se svjesno pomaknemo od poistovjećivanja do odvojenog promatranja, pomičemo se od otpora i zbunjenosti do mira i bistrine.

“Osjećaji su samo posjetitelji. Ne poistovjećuje se. “- Mooji

4. Ne budite strogi prema sebi

“Uzdizanje svijesti” nije ozbiljna misija. Ne zahtijeva se bilo kakvo samoosuđivanje ili razmišljanje na način “Neću uspjeti”. Zapamtite, mi smo ovdje da bismo bili ljudi i da bismo se probudili kroz ljudski oblik – nemojte to negirati. Mi nismo izgubili mir zato što smo dozvolili sebi da budemo ljudi, već zato što osuđujemo i opiremo se određenim aspektima ljudskosti, dok jurimo i procjenjujemo ostale. Mi nismo ovdje da bismo stvarali neprijatelje, niti se od nas traži da uništimo svoj ego; jednostavno biramo da postanemo svjesni kako trenutno funkcioniramo i prilagodimo se tome bez trunke osude. Možemo se definitivno pohvaliti, planeta Zemlja je moćna škola. Ali uz veliku ljubav ‘naše duše’ pokušavaju napraviti preokret, a ne uz osuđivanje.

“Mislite li zaista da možete probuditi svoju istinsku prirodu mira i bezuvjetne ljubavi tako što ćete se svađati sa sobom i osiđivati se?” – Više Sebstvo

5. Ne pretvarajte osobni rast u sredstvo pomoću kojeg ćete dobiti sve što poželite

Kada se poistovjetimo s lažnim egom, mi vjerujemo u misao “nedostaje mi i stoga moram popuniti, ali zapravo mi smo cjeloviti i potpuni. Čak i kada se radi o našem vlastitom duhovnom razvoju, možemo sebe uhvatiti kako razmišljamo “Ako se riješim ovog uvjerenja onda ću moći ostvariti idealnu vezu i da dobiti ono što želim”, ili “Ako se sada oslobodim ovog straha, mogu spriječiti da se on poslije ne pojavi”. Koliko god da pomak u svijesti doprinosi pomaku u stvarnosti, zadržavanje na očekivanjima još uvijek usredotočuje našu svijest izvan nas samih i na taj način nas drži u stanju u kome mislimo da nešto želimo prevazići.

Obratite pozornost na to kako u stanju iščekivanja mi još uvijek osuđujemo naše trenutno iskustvo – našeg vlastitog glasnika i učitelja – i tražimo nešto “bolje” izvan nas samih. Kada stvarno prevaziđemo strahove i nesigurnosti iz prošlosti, to što ne dobijemo ono što želimo neće utjecati na naš unutarnji mir, jer naš istinski izvor mira je, ionako, unutar nas. To ne znači da ne možemo imati ono što želimo, već to znači da naša predstava o samima sebi neće ovisiti od ostvarenja želje. U stanju unutarnje slobode, ne samo da će nam se otvoriti više mogućnosti, već ćemo moći i vidjeti!

Da sam morala izmisliti mantru o svemu ovom, glasila bi ovako: Oslobađam se svega što mi više ne koristi da budem SLOBODNA u sebi i ne zamišljam ishode.

“Pronaći ćete mir ne tako što ćete preurediti okolnosti u svom životu, već tako što ćete shvatiti tko ste u najdubljem nivou.” – Eckhart Tolle

Za 6 – 11 kliknite OVDJE

Napisala: Elina St-Onge
novasvest.com

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Leave a Comment

%d bloggers like this: