7 neobičnih načina na koje možete iskoristiti koru od banane Reviewed by admin on . . Banane su puno više od fine, brzinske poslastice – mogu vam pomoći sa spavanjem pa čak i smiriti bolove u trbuhu. No što je s njihovim korama? Trebamo li ih s . Banane su puno više od fine, brzinske poslastice – mogu vam pomoći sa spavanjem pa čak i smiriti bolove u trbuhu. No što je s njihovim korama? Trebamo li ih s Rating: 0
You Are Here: Home » Zdravlje » Prehrana » Prehrana općenito » 7 neobičnih načina na koje možete iskoristiti koru od banane

7 neobičnih načina na koje možete iskoristiti koru od banane

banane-1.

Banane su puno više od fine, brzinske poslastice – mogu vam pomoći sa spavanjem pa čak i smiriti bolove u trbuhu.

No što je s njihovim korama? Trebamo li ih samo baciti u kantu za smeće, poput starog omota? Za većinu ljudi odgovor je potvrdan, no kore od banane ne moraju biti samo još jedan komad smeća. U nastavku saznajte na koje sve neočekivane načine možete iskoristiti koru ovog vrlo popularnog voća.


Nahranite biljke u svom stanu

Namočite koru banane u velikoj posudi s vodom, a zatim ju pomiješajte s običnom vodom u omjeru 1:5. Zatim jednostavno zalijte svoje biljke ovom mješavinom.

Napravite kompost

Kore od banane brzo se razgrađuju i u zemlju ispuštaju veliku količinu nutrijenata.

Ublažite osip i svrbež

Protrljajte koru banane preko mjesta gdje vas je ugrizao kukac ili se pojavio osip kako bi ublažili svrbež i potaknuli proces liječenja.

Nahranite životinje

Dodajte mljevene, osušene kore banane u hranu za domaće životinje kao što su kokoši, svinje, zečevi i goveda.

.

Omekšajte meso

Dodajte koru banane u posudu za pečenje kako bi spriječili da se komadi mesa bez kosti i kože tijekom pečenja osuše.

Pojedite koru

Iako ne zvuči kao pretjerano logičan potez, na ovaj način od banane ćete dobiti još više nutrijenata, vlakana i antioksidansa. Možete kuhati koru banane 10-ak minuta a zatim ju ubaciti u mikser i pomiješati s ostalim voćem. Svakako pripazite da prvo pažljivo operete koru.

Ispolirajte kožu ili srebro

Protrljajte mekanu stranu kore preko kožnih cipela, jakne ili namještaja, a zatim ispolirajte mekanom krpicom. Pomiješajte koru s vodom i iskoristite dobivenu mješavinu za poliranje predmeta od srebra.

Izvor

 

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Leave a Comment