Srijeda: Dan kojima vlada Merkur – odličan za poslove! Reviewed by admin on . Drevni proroci su uočili da je svaki dan u nedelji energetski povezan sa jednim od sedam vidljivih planeta. Oni su savjetovali određene aktivnosti i ponašanje k Drevni proroci su uočili da je svaki dan u nedelji energetski povezan sa jednim od sedam vidljivih planeta. Oni su savjetovali određene aktivnosti i ponašanje k Rating: 0
You Are Here: Home » Tehnike » Astro blog » Srijeda: Dan kojima vlada Merkur – odličan za poslove!

Srijeda: Dan kojima vlada Merkur – odličan za poslove!

merkur

Drevni proroci su uočili da je svaki dan u nedelji energetski povezan sa jednim od sedam vidljivih planeta. Oni su savjetovali određene aktivnosti i ponašanje koji su odgovarali prirodi planeta koja je povezana s danom, što je povećavalo šanse za uspjeh u planiranim poduhvatima.

SRIJEDA – MERKUR, GLASNIK BOGOVA

Srijedom vlada Merkur koji je povezan s trgovinom, znanjem i informacijama. Um je srijedom vrlo aktivan, radoznao i otvoren za komunikaciju i razmjenu informacija.


Ljudi rođeni u srijedu brzo razmišljaju, izuzetno su vedri i optimistični, s lakoćom usvajaju nova znanja. Ovaj dan je pogodan za putovanja, trgovinu, sklapanje ugovora, nove kontakte, administrativni i intelektualni rad. Problemi se rješavaju poštovanjem interesa obje strane, mirno i bez konflikata.

Srijeda je Merkurov dan, dan komunikacije, učenja i edukacije, kratkih putovanja. Povoljan dan za molbe, ponude, poslovne ponude.
Kontaktirajte sve koji vam mogu dati savjet, jer ćete tog dana sigurno dobiti mudar savjet. Razgovarajte s djecom i mlađim osobama srijedom kako biste poboljšali medjusobno razumijevanje. Odličan dan za usluge konzaltinga, važne sastanke i trgovinu, marketinške aktivnosti.

Srijeda je dan da se odvažite da pitate šefa za povišicu. U anketi 1.500 šefova pokazalo se da su najskloniji da ispune zahtjeve svojih zaposlenih baš u srijedu. Dva dana ranije prezaposleni su poslom koji ih čeka, a dva dana kasnije već razmišljaju o vikendu i lakše odbijaju zahtjeve.

Dan Merkura

Na sanskritu Merkur se zove Buddhi, i znači komunikaciju i našu mentalnu energiju, percepciju, inteligenciju, sposobnost izražavanja, način razmišljanja, opažanja i pamćenja. On je kao most između unutarnjeg i izvanjskog svijeta.

Srijeda je dobar dan za susrete, sastanke, pregovore, dogovore, marketing i drugu sličnu korespodenciju, za sve što ima veze s govorom, predavanjima ili zabavom jer Merkur voli zabavu i igru. To je i najbolji dan za razvoj poslova i traganje za dodatnim rješenjima i opcijama.

Merkur vlada nervnim sistemom i organima za disanje, udovima (rukama i nogama) ramenima, dlanovima i prstima. Merkur voli pokret i igru.

Obucite nešto u žutoj, zelenoj ili tirkiznoj boji. Biljke i plodovi kojima Merkur vlada su bosiljak, djeteljina, komorač, kim i lješnjak.

Izvor

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Leave a Comment