Umijeće ljubavi: Previše voljeti je kao da ližete med s oštrice noža Reviewed by admin on . . Stari budistički monah dobio je zadatak da podučava djevojke u jednom hramu. Jednog dana razgovarali su o ljubavi, i monah im je rekao sljedeće: – Uvijek mora . Stari budistički monah dobio je zadatak da podučava djevojke u jednom hramu. Jednog dana razgovarali su o ljubavi, i monah im je rekao sljedeće: – Uvijek mora Rating: 0

Umijeće ljubavi: Previše voljeti je kao da ližete med s oštrice noža

lijepa.

Stari budistički monah dobio je zadatak da podučava djevojke u jednom hramu. Jednog dana razgovarali su o ljubavi, i monah im je rekao sljedeće:

– Uvijek morate biti svjesne opasnosti pretjerivanja u bilo čemu. Previše bijesa u borbi dovodi do neopreznosti i smrti. Previše žara u religijskim uverenjima zatvorit će vam um i stvoriti u vama predrasude.

Isto tako, previše strasti u ljubavi u vašem umu stvara izmaštanu sliku o voljenoj osobi. Kada shvatite da ta slika nije realna, razočarat ćete se i bit ćete bijesne. Previše voljeti je poput lizanja meda s oštrice noža – rekao im je monah.

Jedna od djevojaka pitala ga je: „Kako vi uopće znate nešto o ljubavi između muškarca i žene kada ste u celibatu?“

– Jednog dana, možda ti i ispričam kako sam i zašto postao monah – odgovorio je kratko.

Izvor

Svidio ti se članak?
Podijeli ga s prijateljima!

Leave a Comment

%d bloggers like this: